Osviežujúci ríbezľový koláč

adustek - bez fotkyadustek, 14. júla 2013
Osviežujúci ríbezľový koláč
Foto: adustek

Nevedela som aký koláčik upečiem na nedeľu. Kedže máme veľa ríbezlí vyskúšala som niečo z nich. Koláč je veľmi chutný a osviežujúci.

Suroviny

400 g
100 g
180 g
2 ks
1 ks
1 PL
štipka
Tvarohová plnka:
500 g
50 g
Ríbezľová plnka:
750 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, masla, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme, dáme na plech a upečieme.

  2. 2

    Tvaroh zmiešame s cukrom a natrieme na vychladnuté cesto.

  3. 3

    Ríbezle a cukor trošku povaríme, pokým pustia šťavu. Ak je potrebné zahustíme maizenou. Vychladnutú zmes natrieme na tvarohovú plnku.

  4. 4

    Uvaríme si želatínu. Ja som uvarila 750 ml červenej. Dáme na koláč a necháme pár hodín stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

elena
Ja mám starý podobný recept zo Života, ale spodok je piškóta. Je veľmi dobrý, rokmi overený, aj minulú nedeľu som ho robila - keď sú ríbezle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia