Foto: adustek
Nevedela som aký koláčik upečiem na nedeľu. Kedže máme veľa ríbezlí vyskúšala som niečo z nich. Koláč je veľmi chutný a osviežujúci.
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
180 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
50 g |
|
Ríbezľová plnka: | |
750 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z múky, cukru, masla, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme, dáme na plech a upečieme.
- 2
Tvaroh zmiešame s cukrom a natrieme na vychladnuté cesto.
- 3
Ríbezle a cukor trošku povaríme, pokým pustia šťavu. Ak je potrebné zahustíme maizenou. Vychladnutú zmes natrieme na tvarohovú plnku.
- 4
Uvaríme si želatínu. Ja som uvarila 750 ml červenej. Dáme na koláč a necháme pár hodín stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu