Originál americké cookies
Foto: lludmila
Ahojte, viem, že mnohí z vás hľadajú originálny recept na americké cookies. Tak toto je on. :) Tento recept mám od Američanov a Zobraziť celý popisAhojte, viem, že mnohí z vás hľadajú originálny recept na americké cookies. Tak toto je on. :) Tento recept mám od Američanov a sú to tie najlepšie cookies, ktoré vydržia dlho mäkké a vláčne (žiadne suché či tvrdé), avšak treba dodržať postup.
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
170 g |
|
100 g (alebo erythritol, xylitol) |
|
3 ks |
|
3 PL krémové |
|
3-5 PL |
|
2 ks (veľkosť L) |
|
150 g mleté (najlepšie lieskové ) |
|
1/2 bal. |
|
podľa chuti (alebo čokoládové kúsky) |
|
Postup
-
1
V prvom rade si rozpustíme maslo a cukor (aj vanilkový) nad parou. Miešame pomocou metličky do úplného rozpustenia. (Ja používam namiesto klasického cukru buď brezový cukor alebo erythritol.)
- 2
Po rozpustení cukru, pridáme 3 veľké lyžice arašidového krémového masla (ešte stále nad parou) a miešame do rozpustenia. Zložíme z parného kúpeľa.
- 3
Do misky odstavenej z pary pridáme 2 vajíčka veľkosti L a mlieko a rozhabarkujeme metličkou (nepoužívame mixér).
- 4
Pridáme múku zmiešanú s polkou kypriaceho prášku a mletými orechmi. Ak chceme mať tmavé cookiesky, pridáme kakao (podľa chuti). Všetko poriadne zamiešame, pridáme kúsky čokolády a vytvoríme si valček cesta, ktorý odložíme do chladničky na pár minút. Avšak je možné robiť cookiesky hneď.
- 5
Vytvoríme si cookiesky vo veľkosti dlane, ja robievam hrubšie 2-3 cm, avšak iba jemne stlačím. Vrch posypeme ďalšími kúskami čokolády, lentilkami, čokoľvek obľubujeme.
- 6
Pečieme na 170 °C 11 minút. Upozorňujem, že toto je najpodstatnejšie dodržať. Teplotu a ČAS! :) Inak budú cookies veľmi suché a nebudú mäkké. Po upečení ich necháme chvíľku vychladnúť, aby trošku zatuhli a preložíme do uzatvárateľnej dózy pre uchovanie mäkkosti. Dobrú chuť :)
Tiež Čokoládové cookies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň.
Bohužiaľ musím oponovať,keďže ingrediencie sme boli kupovať spoločne (na SK) a ony samotné si vyberali múku ( podla čísla múky)a všetky ostatné ingrediencie. Avšak nič sa nestane ak je použitá aj hladká múka. Co sa týka vanilkového cukru,..vyberali medzi esenciou,v.strukom a cukrom s vanilkovou príchuťou a rozhodli sa preň. ✌️
no tak to boli pravy americania ked hladali muku aj podla cisla. Nehnevajte sa ale za 30 rokov som tu taku muku nevidela ani v jednom obchode. pozrite si americke recepty a hladajte tam muku podla cisla alebo vanilkovy cukor normalne som zvedava
...odpoviem poslednym komentárom
Ano boli to pravy americania,ano vyhladali si popis muky na internete a podla toho sa rozhodli (netvrdila som ze ju poznali podla cisla muky z ameriky(treba poriadne čítat) a to isté platí aj pre cukor. Mali na výber a vybrali si to.