Čokoládové cookies
Čokoládové cookies

Originál americké cookies

lludmila - bez fotkylludmila, 3. marca 2024
Originál americké cookies
Foto: lludmila

Ahojte, viem, že mnohí z vás hľadajú originálny recept na americké cookies. Tak toto je on. :) Tento recept mám od Američanov a Zobraziť celý popisAhojte, viem, že mnohí z vás hľadajú originálny recept na americké cookies. Tak toto je on. :) Tento recept mám od Američanov a sú to tie najlepšie cookies, ktoré vydržia dlho mäkké a vláčne (žiadne suché či tvrdé), avšak treba dodržať postup.

11 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
170 g
100 g (alebo erythritol, xylitol)
3 ks
3 PL krémové
3-5 PL
2 ks (veľkosť L)
150 g mleté (najlepšie lieskové )
1/2 bal.
podľa chuti (alebo čokoládové kúsky)




Postup

  1. 1

    V prvom rade si rozpustíme maslo a cukor (aj vanilkový) nad parou. Miešame pomocou metličky do úplného rozpustenia. (Ja používam namiesto klasického cukru buď brezový cukor alebo erythritol.)

  2. 2

    Po rozpustení cukru, pridáme 3 veľké lyžice arašidového krémového masla (ešte stále nad parou) a miešame do rozpustenia. Zložíme z parného kúpeľa.

  3. 3

    Do misky odstavenej z pary pridáme 2 vajíčka veľkosti L a mlieko a rozhabarkujeme metličkou (nepoužívame mixér).

  4. 4

    Pridáme múku zmiešanú s polkou kypriaceho prášku a mletými orechmi. Ak chceme mať tmavé cookiesky, pridáme kakao (podľa chuti). Všetko poriadne zamiešame, pridáme kúsky čokolády a vytvoríme si valček cesta, ktorý odložíme do chladničky na pár minút. Avšak je možné robiť cookiesky hneď.

  5. 5

    Vytvoríme si cookiesky vo veľkosti dlane, ja robievam hrubšie 2-3 cm, avšak iba jemne stlačím. Vrch posypeme ďalšími kúskami čokolády, lentilkami, čokoľvek obľubujeme.

  6. 6

    Pečieme na 170 °C 11 minút. Upozorňujem, že toto je najpodstatnejšie dodržať. Teplotu a ČAS! :) Inak budú cookies veľmi suché a nebudú mäkké. Po upečení ich necháme chvíľku vychladnúť, aby trošku zatuhli a preložíme do uzatvárateľnej dózy pre uchovanie mäkkosti. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

janamaria
recept je super ale nie pravy americky , pretoze americania davaju do vsetkeho muku hladku {all purpose flour alebo bread flour} Ani nevedia co to je polohruba muka , tak isto skoro nikto nevie co to je vanilkovy cukor. Pouzivaju vanilla extrakt alebo vanilkovy struk no nie vanilkovy cukor
lludmila
@janamaria (3.3.2024 20:04)

Dobrý deň.
Bohužiaľ musím oponovať,keďže ingrediencie sme boli kupovať spoločne (na SK) a ony samotné si vyberali múku ( podla čísla múky)a všetky ostatné ingrediencie. Avšak nič sa nestane ak je použitá aj hladká múka. Co sa týka vanilkového cukru,..vyberali medzi esenciou,v.strukom a cukrom s vanilkovou príchuťou a rozhodli sa preň. ✌️
janamaria
@lludmila (9.3.2024 13:50)

no tak to boli pravy americania ked hladali muku aj podla cisla. Nehnevajte sa ale za 30 rokov som tu taku muku nevidela ani v jednom obchode. pozrite si americke recepty a hladajte tam muku podla cisla alebo vanilkovy cukor normalne som zvedava
lludmila
@janamaria (10.3.2024 19:11)

...odpoviem poslednym komentárom

Ano boli to pravy americania,ano vyhladali si popis muky na internete a podla toho sa rozhodli (netvrdila som ze ju poznali podla cisla muky z ameriky(treba poriadne čítat) a to isté platí aj pre cukor. Mali na výber a vybrali si to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia