Čokoládové cookies

Originál americké cookies

Autor receptu: lludmila

Ahojte, viem, že mnohí z vás hľadajú originálny recept na americké cookies. Tak toto je on.* :) Tento recept mám od Američanov a sú to tie najlepšie cookies, ktoré vydržia dlho mäkké a vláčne (žiadne suché či tvrdé), avšak treba dodržať postup.

11 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. V prvom rade si rozpustíme maslo a cukor (aj vanilkový) nad parou. Miešame pomocou metličky do úplného rozpustenia. (Ja používam namiesto klasického cukru buď brezový cukor alebo erythritol.)
  2. Po rozpustení cukru, pridáme 3 veľké lyžice arašidového krémového masla (ešte stále nad parou) a miešame do rozpustenia. Zložíme z parného kúpeľa.
  3. Do misky odstavenej z pary pridáme 2 vajíčka veľkosti L a mlieko a rozhabarkujeme metličkou (nepoužívame mixér).
  4. Pridáme múku zmiešanú s polkou kypriaceho prášku a mletými orechmi. Ak chceme mať tmavé cookiesky, pridáme kakao (podľa chuti). Všetko poriadne zamiešame, pridáme kúsky čokolády a vytvoríme si valček cesta, ktorý odložíme do chladničky na pár minút. Avšak je možné robiť cookiesky hneď.
  5. Vytvoríme si cookiesky vo veľkosti dlane, ja robievam hrubšie 2-3 cm, avšak iba jemne stlačím. Vrch posypeme ďalšími kúskami čokolády, lentilkami, čokoľvek obľubujeme.
  6. Pečieme na 170 °C 11 minút. Upozorňujem, že toto je najpodstatnejšie dodržať. Teplotu a ČAS! :) Inak budú cookies veľmi suché a nebudú mäkké. Po upečení ich necháme chvíľku vychladnúť, aby trošku zatuhli a preložíme do uzatvárateľnej dózy pre uchovanie mäkkosti. Dobrú chuť :)