Čokoládové cookies
Originál americké cookies
Autor receptu: lludmila
Ahojte, viem, že mnohí z vás hľadajú originálny recept na americké
cookies. Tak toto je on.* :) Tento
recept mám od Američanov a sú
to tie najlepšie cookies, ktoré
vydržia dlho mäkké a vláčne
(žiadne suché či tvrdé), avšak treba
dodržať postup.
Postup
- V prvom rade si rozpustíme maslo a cukor (aj vanilkový) nad parou. Miešame pomocou metličky do úplného rozpustenia. (Ja používam namiesto klasického cukru buď brezový cukor alebo erythritol.)
- Po rozpustení cukru, pridáme 3 veľké lyžice arašidového krémového masla (ešte stále nad parou) a miešame do rozpustenia.
Zložíme z parného kúpeľa.
- Do misky odstavenej z pary pridáme 2 vajíčka veľkosti L a mlieko a rozhabarkujeme metličkou (nepoužívame mixér).
- Pridáme múku zmiešanú s polkou kypriaceho prášku a mletými orechmi. Ak chceme mať tmavé cookiesky, pridáme kakao (podľa chuti). Všetko poriadne zamiešame, pridáme kúsky čokolády a vytvoríme si valček cesta, ktorý odložíme do chladničky na pár minút. Avšak je možné robiť cookiesky hneď.
- Vytvoríme si cookiesky vo veľkosti dlane, ja robievam hrubšie 2-3 cm, avšak iba jemne stlačím.
Vrch posypeme ďalšími kúskami čokolády, lentilkami, čokoľvek obľubujeme.
- Pečieme na 170 °C 11 minút.
Upozorňujem, že toto je najpodstatnejšie dodržať. Teplotu a ČAS! :) Inak budú cookies veľmi suché a nebudú mäkké.
Po upečení ich necháme chvíľku vychladnúť, aby trošku zatuhli a preložíme do uzatvárateľnej dózy pre uchovanie mäkkosti.
Dobrú chuť :)