Oreo guľky fotorecept

adkas - fotkaadkas, 4. apríla 2012
Oreo guľky (fotorecept)
Foto: adkas

Velmi jednoduche gulky vznikli spojenim Oreo keksov a Philadelphie . Ked sa ma jedneho dna opytala kolegynka, ci poznam tieto gulky, samozrejme moja Zobraziť celý popisVelmi jednoduche gulky vznikli spojenim Oreo keksov a Philadelphie . Ked sa ma jedneho dna opytala kolegynka, ci poznam tieto gulky, samozrejme moja zvedavost mi nedala pokoja a na nete som nasla spustu receptov na tuto mini "lakocinku":).Nic extra, ale jednoduchost pripravy a nenarocnost surovin potrebnych na ich pripravu mi neda, nepodelit sa s touto drobnou sladkostou. Z celej davky mi vyslo 36 guliek a keby som bola znizila kostovku, resp. uplne ju zrusila, tak urcite by ich bolo viac:)

35-40
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

450 g
250 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Keksy pomelieme na mixeri, prip. postruhame na struhadle, prip. v mikro sacku valcekom podrvime. Krem neodstranujeme, mixujeme aj s kremom. Pridame Philadelphiu. Vsetko dobre spolu premiesame. Masu odlozime do chladnicky minimalne na 1 hod. , aby masa trochu zatvrdla.

    Oreo guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    spracovana masa

    Oreo guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom z masy tvarujeme gulky vo velkosti vlasskeho orecha. Gulky ukladame na tacku vylozenu papierom na pecenie. Opat dame stuhnut do chladnicky.

    Oreo guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitym si rozpustime nad parou cokoladu .Stuhnute gulky dame na vidlicku a lyzicou polejeme gulku cokoladou. Odkvapkame cokoladu. Odlozime na mriezku stuhnut. Po stuhnuti mozeme ozdobit opacnou farbou cokolad alebo zdobit podla lubovole.

    Oreo guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po uplnom stuhnuti ulozime do papierovych kosickov.Drzime v uzatvorenej doze v chladnicke. Velmi skoro maknu.

    Oreo guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    v priereze

    Oreo guľky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Oreo keksy

    Oreo guľky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
mňam, mňam, zatiaľ som ani Oreo keksíky nevyskúšala, ale určite je to lakôtka
jajaem
aky je to ten krem philadelphia, da sa niecim nahradit ? vobec nic mi ten nazov nehovori. Ale vyzeraju uzasne :)
ula2
Sú nádherné,a prosím Ťa dá sa to nahradiť aj nejakým našim syrovým krémom?Pretože krém philadelphia určite u nás nedostať.
adkas
Oreo kekse samo o sebe aspon pre mna nie su nic moc. Tieto gulky vsak boli celkom prijemnym prekvapenim. Philadelphiu je dostat aj na Slovensku. Zial neviem poradit, cim by sa dala nahradit, pretoze ak nemam odskusane, nedovolim si poradit. Dakujem za vase komentariky
evanaaa
Philadelphiu dostať v Bille aj v Kauflande a iste aj v Tescu. Dá sa nahradiť ( ako aj Mascarpone) jemným tvarohom, napr. pol kilový téglik Pilos z Lídla alebo podobný, aspoň si myslím, len či bude aj chuť taká.
maarianna
robila som ich na vianoce s tvarohom z lidla v tom malom vedierku a boli výborné
ejta
ja by som to tvarohom nenahradzala, lebo je chutovo velmi vyrazny. Ak nahradzam, tak jedine natierkovym maslom bez prichute....
medovnicek
môžu byť výborné, musím sa poobzerať, kde sa dá zohnať Philadelphia
tothka
Skús nahradiť kupované Oreo domácimi podľa receptu @Rennatte OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) , sú vynikajúce.
milad
"kekse" = keksy? Vám tie kupované oreo keksíky chutia? Mne sa zdajú, ako keby boli v rúre dlhšie ako bolo treba...a sú hnusné. Bez chuti, tvrdé...preto hľadám inú verziu a už som tu, na VARECHE, veru aj našla.
adkas
@milad , nie keksiky mi nechutia, ale gulky z nich ano:)))) a samozrejme keksy, vdaka za upozornenie
jozka2
na Slovensku mozte pouzivat s kludom syr Lucina je ako Phyladhelpia mozno aj lepsi