Orechový korpus fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 8. mája 2013
Orechový korpus (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tento korpus pochádza z maminej písanky piekla ho stále do každej torty ktorú robila jej obľúbený:)....

1
porcia
15 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
300 g
10 lyžíc
100 g
200 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    žltka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vodu.

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do žltkovej zmesi jemne primiešme nasekane orechy a múku rozrobenu s kypriacim práškom.

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme sneh z bielkov....Zľahka!

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymastíme si plech a vysypeme ho struhankou alebo múkou Ja som použila 26 cm okruhlu formu bola 4 a pol cm vysoká. Mamka zvykla robiť na veľký plech no ked robila tortu musela robiť 2x:) Nalejeme do nádoby a dáme piecť 180 stupnov 35-40 minutiek (kym sa nezačne oddelovať od bokov kedže každá rura je iná.)

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme necháme trocha vychladnuť a vyberieme na mriežku znova necháme vychladnúť tentokrát úplne a môžme plniť rôznymi plnkami. Napríklad: http://varecha.pravda.sk/recepty/kavovo-cokoladova-plnka-fotorecept/40511-recept.html

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je rozrezaný:)

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zdenka1009
tento korpus robím už 30 rokov,ale v tmavom prevedení, miesto vody dávam 7PL silnej čiernej kávy a 1PL kakaa, práve včera som robila nanukové rezy..výborný môžem doporučiť:-)
martamm
Rada robím orechové korpusy, ukladám si Tvoj recept, ďakujem za zverejnenie :)
astheart
Před časem jsem přidala větrníky podle p. Smiejové. Tady je její ořechový korpus: 20 dkg ořechů, 20 dkg polohr. mouky, 72 dkg vejce (ano, vážila je se skořápkou) a 40 dkg cukr krystal.
anka22
krásny korpus, len mne sa vždy v strede vyduje, prečo?
tatranka6
Myslíte, že keby som nahradila oriešky kokosom, tak by to bolo v pohode? Chystám sa robiť 2 torty a nechcem rovnaké.
saigy
Dnes som piekol orechový korpus,bol krásne rovnomerný ale po 50 min keď som skúsil špajdlou okamžite padol stred a po vychladnutý padol stred celkovo asi o 3cm.Neviete prečo?
pivonka
@jurka (13.11.2023 10:36)

Aj ja. Chcem vymeniť korpus na schwarzwaldskej torte, lebo pôvodný sa mi zdá byť ťažký. Hádam sa nič nestane, ak pridám aj kakao.
monicenka
Chuťovo je perfektný. Vždy mi ale prepadne stred aj o polovicu. Čo robím zle, prosím? Vďaka