Orechový korpus fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 8. mája 2013
Orechový korpus (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tento korpus pochádza z maminej písanky piekla ho stále do každej torty ktorú robila jej obľúbený:)....

1
porcia
15 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
300 g
10 lyžíc
100 g
200 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    žltka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vodu.

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do žltkovej zmesi jemne primiešme nasekane orechy a múku rozrobenu s kypriacim práškom.

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme sneh z bielkov....Zľahka!

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymastíme si plech a vysypeme ho struhankou alebo múkou Ja som použila 26 cm okruhlu formu bola 4 a pol cm vysoká. Mamka zvykla robiť na veľký plech no ked robila tortu musela robiť 2x:) Nalejeme do nádoby a dáme piecť 180 stupnov 35-40 minutiek (kym sa nezačne oddelovať od bokov kedže každá rura je iná.)

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme necháme trocha vychladnuť a vyberieme na mriežku znova necháme vychladnúť tentokrát úplne a môžme plniť rôznymi plnkami. Napríklad: http://varecha.pravda.sk/recepty/kavovo-cokoladova-plnka-fotorecept/40511-recept.html

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je rozrezaný:)

    Orechový korpus (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zdenka1009
tento korpus robím už 30 rokov,ale v tmavom prevedení, miesto vody dávam 7PL silnej čiernej kávy a 1PL kakaa, práve včera som robila nanukové rezy..výborný môžem doporučiť:-)
martamm
Rada robím orechové korpusy, ukladám si Tvoj recept, ďakujem za zverejnenie :)
astheart
Před časem jsem přidala větrníky podle p. Smiejové. Tady je její ořechový korpus: 20 dkg ořechů, 20 dkg polohr. mouky, 72 dkg vejce (ano, vážila je se skořápkou) a 40 dkg cukr krystal.
anka22
krásny korpus, len mne sa vždy v strede vyduje, prečo?
tatranka6
Myslíte, že keby som nahradila oriešky kokosom, tak by to bolo v pohode? Chystám sa robiť 2 torty a nechcem rovnaké.
saigy
Dnes som piekol orechový korpus,bol krásne rovnomerný ale po 50 min keď som skúsil špajdlou okamžite padol stred a po vychladnutý padol stred celkovo asi o 3cm.Neviete prečo?
pivonka
@jurka (13.11.2023 10:36)

Aj ja. Chcem vymeniť korpus na schwarzwaldskej torte, lebo pôvodný sa mi zdá byť ťažký. Hádam sa nič nestane, ak pridám aj kakao.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia