Foto: kajusiqq
Tento korpus pochádza z maminej písanky piekla ho stále do každej torty ktorú robila jej obľúbený:)....
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
-
2
žltka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vodu.
-
3
Do žltkovej zmesi jemne primiešme nasekane orechy a múku rozrobenu s kypriacim práškom.
-
4
Nakoniec pridáme sneh z bielkov....Zľahka!
-
5
Vymastíme si plech a vysypeme ho struhankou alebo múkou Ja som použila 26 cm okruhlu formu bola 4 a pol cm vysoká. Mamka zvykla robiť na veľký plech no ked robila tortu musela robiť 2x:) Nalejeme do nádoby a dáme piecť 180 stupnov 35-40 minutiek (kym sa nezačne oddelovať od bokov kedže každá rura je iná.)
-
6
Vyberieme necháme trocha vychladnuť a vyberieme na mriežku znova necháme vychladnúť tentokrát úplne a môžme plniť rôznymi plnkami. Napríklad: http://varecha.pravda.sk/recepty/kavovo-cokoladova-plnka-fotorecept/40511-recept.html
-
7
Tu je rozrezaný:)
Aj ja. Chcem vymeniť korpus na schwarzwaldskej torte, lebo pôvodný sa mi zdá byť ťažký. Hádam sa nič nestane, ak pridám aj kakao.