Orechový korpus (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Tento korpus pochádza z maminej písanky piekla ho stále do každej torty ktorú robila jej obľúbený:)....
1 porcia |
15 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- žltka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vodu.
- Do žltkovej zmesi jemne primiešme nasekane orechy a múku rozrobenu s kypriacim práškom.
- Nakoniec pridáme sneh z bielkov....Zľahka!
- Vymastíme si plech a vysypeme ho struhankou alebo múkou
Ja som použila 26 cm okruhlu formu bola 4 a pol cm vysoká.
Mamka zvykla robiť na veľký plech no ked robila tortu musela robiť 2x:)
Nalejeme do nádoby a dáme piecť 180 stupnov 35-40 minutiek (kym sa nezačne oddelovať od bokov kedže každá rura je iná.)
- Vyberieme necháme trocha vychladnuť a vyberieme na mriežku znova necháme vychladnúť tentokrát úplne a môžme plniť rôznymi plnkami.
Napríklad:
http://varecha.pravda.sk/recepty/kavovo-cokoladova-plnka-fotorecept/40511-recept.html
- Tu je rozrezaný:)