Orechová roláda

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 23. júla 2012
Orechová roláda
Foto: zlatulik3
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
1/2 ks
Plnka:
250 g
4 PL
2  ks
150 g
7PL
2  ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 C asi 15 minút. Ešte horúce vyklopíme na vlhku utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame do masla. Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme plnkou, a zrulujeme naspät. Vrch môžeme poliať čokoládovou polevou ..

Diskusia k receptu

izabella929
no, krása, ale by som sa teraz po celodennej práci, nechala pozvať na jeden kúsok.-)) vyzerá zvodne.-)
1947
keď na ňu pozerám akoby si odfotila moju roládu keď pečiem, pozdravujem..
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Prosím recept na polevu
soncya
Krásna roláda. Páči sa mi variant piškóta - orechová plnka. Orechy mi tak akosi automaticky pasujú ku kysnutému. Ukladám.
tinca
poleva ja krásna,výborná roládka:)
sonulienka
Krásna nemá chybu a tá poleva sa len tak leskne určite bola aj dobrá uložila som si len škoda, že si nedala postup presne ako si polevu robila.
medulienka122
už včera som ti chcela zložiť poklonu za tú polevu, ale aj dnes vyzerá krásne:-), tak sa klaniam , aj keď štrúdľa je už určite v brušku
zlatulik3
Velmi pekne dakujem za komentare a pochvalu,ale tu polevu som vôbec nerobila špecialne....dala som roztopit čokoladove zajačiky a par malych Milka čokolad z bonbonieri a pridala som tam trocha mlieka a za lyžičku masla..:-) a to je cele,moje deti nemaju radi ked čokolada až tak velmi zhustne natvrdo,maju ju radšej taku riedkejšiu..Ale mate pravdu už vcera nebola,nestihla ani vychladnut..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia