Oravské kuriatko (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Stará dobrá klasika.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup- Kura poriadne umyjeme, rozštvrtíme, posolíme iba mierne /slanina je slaná/, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Uložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a prikryté alobalom dáme piecť do vyhriatej rúry. V polovici pečenia kura obrátime a na kúsky mäsa uložíme plátky slaniny. Odokryté vrátime do rúry. Počas pečenia podlievame podľa potreby.
- Zatiaľ čo sa kura pečie, očistíme zeleninu, mrkvu a kaleráb nakrájame na rezančeky, karfiol opláchneme a rozdelíme na malé ružičky, kel necháme rozmraziť a hrášok umyjeme a necháme odkvapkať. Na lyžici oleja alebo masla zeleninku udusíme dochrumkava. Dochutíme korením a soľou alebo vegetou.
- Kura podávame so zeleninou a dusenou ryžou.
|