Omáčka - univerzál

Autor receptu: stefanm

Omáčka vhodná k rôznym druhom pokrmov z mäsa alebo zeleniny ktorú si uvaríte za 5 (slovom päť) minút a jej chuť vo vás zanecháva pocit príjemnej , sladko-tŕpkej chuti počas celej etapy Le Tour De France . Neváhajte , uložte do svojej kuchárskej knihy - vyskúšajte a potom chváľte . Ale rýchlo , lebo ríbezle už končia !!!

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vriaceho sirupu (ja som použil domáci , žíhľavový ročník 2012) rozriedeného vodou dáme na chvíľku povariť očistené a umyté ríbezle (mal som biele) , zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody , prevaríme , dochutíme cukrom a podávame .
  2. Podával som k fašírke plnenej vajcom so zemiakmi a ...
  3. ... zapijal chladeným pivom . Je vhodná aj k vypražánému karfiolu alebo grilovanej cukete a pod .