Omáčka - univerzál
	        Autor receptu: stefanm
	         
	        
	        Omáčka vhodná k rôznym druhom pokrmov z mäsa alebo zeleniny ktorú si uvaríte za 5 (slovom päť) minút a jej chuť vo vás zanecháva pocit príjemnej , sladko-tŕpkej chuti počas celej etapy Le Tour De France . Neváhajte , uložte do svojej kuchárskej knihy - vyskúšajte a potom chváľte . Ale rýchlo , lebo ríbezle už končia !!! 
| 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	5 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Do vriaceho sirupu (ja som použil domáci , žíhľavový ročník 2012) rozriedeného vodou dáme na chvíľku povariť očistené a umyté ríbezle (mal som biele) , zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody , prevaríme , dochutíme cukrom a podávame . 
 - Podával som k fašírke plnenej vajcom so zemiakmi a ...
 - ... zapijal chladeným pivom . 
Je vhodná aj k vypražánému karfiolu alebo grilovanej cukete a pod .