Foto: rennatte
Svieža ovocná torta.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Linecké cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm, vyhrojíme 2 kruhy veľkosti tortovej formy, popicháme vidličkou a upečieme / nepečená verzia - použijeme piškóty
-
2
upečený plát vložíme do tortovej formy a polejeme polovicou kávy, (ak zvolíme piškóty tak ich namáčame do kávy)
-
3
1 puding Olé vsypeme do 400ml mlieka a vymiešame na krém, dve PL krému si odložíme (nie do chladničky!), zvyšok rozotrieme na plát, prikryjeme druhým plátom, polejeme druhou polovicou kávy, pripravíme si krém z druhého pudingu a natrieme na plát, vložíme do chladničky
-
4
ovocie očistíme a nakrájame na kolieska a plátky, tortu vyberieme z chladničky, poukladáme ovocie
-
5
pripravíme si tortové želé podľa návodu a polejeme ovocie, najprv lyžicou iba ovocie a po stuhnutí postupne dolejeme zvyšné želé do požadovanej výšky, dáme stuhnúť do chladničky
-
6
po stuhnutí odstránime bočnú časť tortovej formy a okraj torty potrieme odloženým krémom
-
7
trubičky si nakrájame na výšku torty a prikladáme ich na krém po obvode torty
-
8
zviažeme mašľou a môžme oslavovať :-)
-
9
z ostatého ovocia a želé si pripravíme želé poháre
Si šikovná:-)