Olé torta (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Svieža ovocná torta.
12 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Linecké cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm, vyhrojíme 2 kruhy veľkosti tortovej formy, popicháme vidličkou a upečieme / nepečená verzia - použijeme piškóty
- upečený plát vložíme do tortovej formy a polejeme polovicou kávy, (ak zvolíme piškóty tak ich namáčame do kávy)
- 1 puding Olé vsypeme do 400ml mlieka a vymiešame na krém, dve PL krému si odložíme (nie do chladničky!), zvyšok rozotrieme na plát, prikryjeme druhým plátom, polejeme druhou polovicou kávy, pripravíme si krém z druhého pudingu a natrieme na plát, vložíme do chladničky
- ovocie očistíme a nakrájame na kolieska a plátky, tortu vyberieme z chladničky, poukladáme ovocie
- pripravíme si tortové želé podľa návodu a polejeme ovocie, najprv lyžicou iba ovocie a po stuhnutí postupne dolejeme zvyšné želé do požadovanej výšky, dáme stuhnúť do chladničky
- po stuhnutí odstránime bočnú časť tortovej formy a okraj torty potrieme odloženým krémom
- trubičky si nakrájame na výšku torty a prikladáme ich na krém po obvode torty
- zviažeme mašľou a môžme oslavovať :-)
- z ostatého ovocia a želé si pripravíme želé poháre
|