Olé torta (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Svieža ovocná torta.

12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Linecké cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm, vyhrojíme 2 kruhy veľkosti tortovej formy, popicháme vidličkou a upečieme / nepečená verzia - použijeme piškóty
  2. upečený plát vložíme do tortovej formy a polejeme polovicou kávy, (ak zvolíme piškóty tak ich namáčame do kávy)
  3. 1 puding Olé vsypeme do 400ml mlieka a vymiešame na krém, dve PL krému si odložíme (nie do chladničky!), zvyšok rozotrieme na plát, prikryjeme druhým plátom, polejeme druhou polovicou kávy, pripravíme si krém z druhého pudingu a natrieme na plát, vložíme do chladničky
  4. ovocie očistíme a nakrájame na kolieska a plátky, tortu vyberieme z chladničky, poukladáme ovocie
  5. pripravíme si tortové želé podľa návodu a polejeme ovocie, najprv lyžicou iba ovocie a po stuhnutí postupne dolejeme zvyšné želé do požadovanej výšky, dáme stuhnúť do chladničky
  6. po stuhnutí odstránime bočnú časť tortovej formy a okraj torty potrieme odloženým krémom
  7. trubičky si nakrájame na výšku torty a prikladáme ich na krém po obvode torty
  8. zviažeme mašľou a môžme oslavovať :-)
  9. z ostatého ovocia a želé si pripravíme želé poháre