Obrátený ananásový koláč
Foto: antaly
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
180 g |
|
90 g |
|
1 ks (100 % dozretý) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
80 g (2/3 malého masla) |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Ananás očistíme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, asi tak 5 ks, stred vykrojíme. Šťavu zachytíme a odložíme.
- 2
Do misky dáme preosiatu múku, kypriaci prášok, trstinový cukor a škoricový cukor a premiešame. Potom pridáme vajcia, roztopené maslo a ananásovú šťavu. Vypracujeme cesto.
- 3
Plech s rozmermi 30 x 20 cm vystlieme papierom na pečenie, potrieme maslom a posypeme cukrom, tak aby bola celá plocha pokrytá.
- 4
Na cukor naukladáme plátky ananásu a zalejeme, alebo lepšie povedané natrieme cestom (cesto nie je také riedke a trošku sa lepí), ale tak taká je bezlepková múka.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi takých 30 min. Ja kontrolujem špajdľou, ak sa cesto na ňu neprilepí, vypínam. Po upečení koláč preklopíme na tácku a necháme vychladnúť.
Tiež ananásový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu