Ananásový koláč
Ananásový koláč

Obrátený ananásový koláč

antaly - fotkaantaly, 12. júna 2020
Obrátený ananásový koláč
Foto: antaly
12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
90 g
1 ks (100 % dozretý)
1 bal.
1 bal.
2 ks
80 g (2/3 malého masla)
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Ananás očistíme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, asi tak 5 ks, stred vykrojíme. Šťavu zachytíme a odložíme.

  2. 2

    Do misky dáme preosiatu múku, kypriaci prášok, trstinový cukor a škoricový cukor a premiešame. Potom pridáme vajcia, roztopené maslo a ananásovú šťavu. Vypracujeme cesto.

  3. 3

    Plech s rozmermi 30 x 20 cm vystlieme papierom na pečenie, potrieme maslom a posypeme cukrom, tak aby bola celá plocha pokrytá.

  4. 4

    Na cukor naukladáme plátky ananásu a zalejeme, alebo lepšie povedané natrieme cestom (cesto nie je také riedke a trošku sa lepí), ale tak taká je bezlepková múka.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi takých 30 min. Ja kontrolujem špajdľou, ak sa cesto na ňu neprilepí, vypínam. Po upečení koláč preklopíme na tácku a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia