Obed pre dojčatá

ajula - bez fotkyajula, 9. augusta 2012

Ahojte! Môj malý Christian- Matej od 4. mesiacov papá na obed pevnú stravu. Sem tam dostanem kúpiť v CBA mäso - údeniny d aj Zobraziť celý popisAhojte! Môj malý Christian- Matej od 4. mesiacov papá na obed pevnú stravu. Sem tam dostanem kúpiť v CBA mäso - údeniny d aj teľacie mäsko, tak mu ho pripravujem so zatiaľ čerstvým špenátom zo záhrady a zemiačikmi.

60 minút
príprava

Suroviny

100 g
4  ks




Postup

  1. 1

    Dáme si variť na kocky nakrájané teľacie mäsko. Cca po 3/4 hod pridáme nakrájané zemiaky a pokračujeme vo varení. Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme špenátové listy a ešte 10 min. varíme. Všetko spolu dáme do mixéra a zmixujeme.

Diskusia k receptu

hanee
a toto by sa aj mne pacilo, teda nepomixovane .o)
evanaaa
Nie je to skoro, pre tak malé, je to ešte " novonarodeniatko", alebo, ako aj inde badám, mám dojem, že aj detské žalúdočky prešli vývinom, nie sú asi tak chúlostivé, veď kedysi detičky v tom veku maminy ešte dojčili, alebo pili len mliečko a kašičku. Ale ja som "stará" na to, aby som radila.
hubata
@evanaaa aj mne sa to zdá skoro, ale keď toto píšem tak plačú pod oknami detičky v kočíkoch čo rodičia idú s nimi ešte len domov z krčmy. Možno niektoré z nich by boli radi keby mali takúto večeru.....
1x ajula
ajula
Nie, nie je to skoro. Malý okolo obeda mliečko odmietal a tak aj pani doktorka povolila tuhú stravu. Bola som prekvapená, že mu chutí všetko, čo mu uvarím alebo zohrejem z tých pripravených steriliz. jedál.- napr. špagety bolognese. A na večeru mu pripravujem mliečko tak, že ho dávam do nemliečnej kaše a spapá takmer plnú misku a potom tesne pred spaním ešte cca 120 ml mlieka vypije, čomu som veľmi rada. Netreba sa báť toho, ak dieťa mlieko odmieta a postupne začať dávať všetko a nezabudnúť aj na ovocie a zeleninu.
babivera
Len tak si pozerám recepty z teľacieho mäsa a naďabila som na tento. Hmm... Bolo by dobré vedieť, čo dvojročnému Christian- Matejovi mamička varí teraz.
ajula
babivera ahoj! Christian má už 3 a pol roka a varíme všetko možné.
Samozrejme že jemu skoro vôbec stravu neprisálame.
Miluje rajčinkovú polievočku, granadír a mäsko s ryžkou.
Ja robím paradajovú polievku takto: Dám si variť cca pol litra studenej vody, do kt. pridám bobkový list 3ks, menšiu cibuľu a 2 guľôčky celého č. korenia. Keď začn e voda vrieť, necám ju ešte cca 10 min variť a potom pridám paradajkový pretlak ( 2 krabičky COOP jednota), pol liltra, nechám zovrieť a pomaly varím asi 15 min, potom pridám zátrepku a nakoniec dám tam priamo variť ryžu alebo mrveničku. Dochutíme cukrom a troškou soli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia