Foto: zuzi4312
Recept od starej mamy.
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme suroviny.
-
2
Jablká očistíme umyjeme a nakrájame na tenké plátky.
-
3
Takto pripravené jablká dáme do väčšieho hrnca, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.
-
4
K uvareným jablkám pridáme kryštálový cukor, vanilínový cukor, čokoládu na varenie a kakao.Dobre pomiešame a varíme 15 minút.
-
5
Takto pripravenú zmes necháme vychladnúť. Rozmixujeme spolu so zlatým klasom.Vlejeme naspäť do hrnca a prevaríme.
-
6
Prevarenú kašu ešte za horúca vlejeme do pripravených sklenených nádob.
-
7
Sterilizujeme 25 minút v suchom dúnstu.
-
8
Je to pochúťka pre malých i veľkých Zamaškrťte si !
varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-nutella-fotorecept/209...
Zbytek z velkého pohára bych preventivně dala do pytlíku či krabičky zamrazit - nemám vyzkoušeno, ale nic neriskuješ. Příště menší poháriky, to je jistota.