Niečo ako tiramisu

Autor receptu: bonpari

Existuje milión receptov na tiramisu či už pravé, falošné alebo rôzne iné smotanovo- piškótové dezerty a toto je jeden z nich.

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si silnú kávu, ktorú ochutíme mandľovou arómou. Do kávy potom namáčame piškóty aj amaretky. Pracujeme rýchlo, aby neboli rozmočené. Oboje uložíme striedavo na spodok misky.
  2. Kyslú smotanu zmiešame s nátierkou. Ja používam tesco, osvedčila sa mi najlepšie. Pridáme vanilínový cukor a poriadne vymiešame. Krém navrstvíme na piškóty. (Mám menšie misky a na jednu mi vyjdú 3 riadnejšie polievkové lyžice krému.)
  3. Takto dáme misky schladiť. Pred podávaním posypeme rozdrvenými amaretkami (1 miska = 1 amaretka) a horkým kakaom. Ja mám momentálne 80 %, takže je dosť horké i keď kvalitné. No amaretky ho v podstate dosladia.