Nepečený bezlepkový koláč
Nepečený bezlepkový koláč

Nepečené koláčiky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. mája 2020. Komerčný recept.
Nepečené koláčiky bez lepku
Foto: novalim

Majú vaše deti chuť na nejakú dobrotu? Zapojte ich do prípravy tohto dezertu. Nepečené koláčiky bez lepku si pripravíte len z troch ingrediencií. Zobraziť celý popisMajú vaše deti chuť na nejakú dobrotu? Zapojte ich do prípravy tohto dezertu. Nepečené koláčiky bez lepku si pripravíte len z troch ingrediencií. Deti vám môžu pomáhať a potom sa spoločne môžete tešiť na chutné maškrty bez lepku. Tak sa do toho spolu pustite.
Zdroj: https://novalim.net/nepecene-kolaciky-bez-lepku/

60
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

2 bal. (280 g)
1 bal. (400 g, napr. Salko)
200 g nesolené vylúpané




Postup

  1. 1

    Bezlepkové keksy Mariela nalámeme a v mixéri ich rozmixujeme na múčku. Potom k nim pridáme nesolené vylúpané arašidy a spolu ich premixujeme. Zopár arašidov môžeme nechať bokom a potom ich nasekané primiešať do zmesi, hotové koláčiky tak budú zaujímavejšie a pekne chrumkavé.

  2. 2

    Na arašidovo-keksíkovú múčku vylejeme jednu konzervu zahusteného sladeného mlieka a varechou zamiešame. Vzniknutú hustú hmotu potom pomocou špachtle natlačíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Uhladíme povrch (dobre to ide nožom namáčaným v horúcej vode) a plech vložíme do chladničky.

  3. 3

    Nepečený koláč v ňom necháme dobre stuhnúť – aspoň dve-tri hodiny.

  4. 4

    Hotový dezert potom nožom nakrájame na menšie koláčiky – jednohubky. Udržiavame ich v uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Takto vydržia aj dva týždne.

  5. 5

    Nepečené koláčiky bez lepku sa vám dobre zídu, keď pôjdete s deťmi na výlet – nielen dodajú energiu, ale aj potešia malých maškrtníkov. Hotové koláčiky môžete napríklad aj namáčať do roztopenej čokolády a posypať ich nasekanými opraženými arašidovými orechami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia