Nepečený bezlepkový koláč

Nepečené koláčiky bez lepku

Autor receptu: novalim

Majú vaše deti chuť na nejakú dobrotu? Zapojte ich do prípravy tohto dezertu. Nepečené koláčiky bez lepku si pripravíte len z troch ingrediencií.* Deti vám môžu pomáhať a potom sa spoločne môžete tešiť na chutné maškrty bez lepku. Tak sa do toho spolu pustite.

60
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkové keksy Mariela nalámeme a v mixéri ich rozmixujeme na múčku. Potom k nim pridáme nesolené vylúpané arašidy a spolu ich premixujeme. Zopár arašidov môžeme nechať bokom a potom ich nasekané primiešať do zmesi, hotové koláčiky tak budú zaujímavejšie a pekne chrumkavé.
  2. Na arašidovo-keksíkovú múčku vylejeme jednu konzervu zahusteného sladeného mlieka a varechou zamiešame. Vzniknutú hustú hmotu potom pomocou špachtle natlačíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Uhladíme povrch (dobre to ide nožom namáčaným v horúcej vode) a plech vložíme do chladničky.
  3. Nepečený koláč v ňom necháme dobre stuhnúť – aspoň dve-tri hodiny.
  4. Hotový dezert potom nožom nakrájame na menšie koláčiky – jednohubky. Udržiavame ich v uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Takto vydržia aj dva týždne.
  5. Nepečené koláčiky bez lepku sa vám dobre zídu, keď pôjdete s deťmi na výlet – nielen dodajú energiu, ale aj potešia malých maškrtníkov. Hotové koláčiky môžete napríklad aj namáčať do roztopenej čokolády a posypať ich nasekanými opraženými arašidovými orechami.