Nepečená torta s mascarpone a mandarínkovým želé

chopard - fotkachopard, 8. júna 2015
Nepečená torta s mascarpone a mandarínkovým želé
Foto: chopard

Suroviny

Korpus:
220 g detské
100 g rozpustené
Plnka:
500 g
370 g
1/2 ČL
6 PL
1 bal.
Na želé:
2 konzervy
5 ČL
20 g




Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať 22 cm tortovú formu

  2. 2

    Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy.

  3. 3

    Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky.

  4. 4

    Po uplynutí tohto času mandarinky umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.

Diskusia k receptu

alexdidi
Podľa názvu a rozpisu surovín ide o mandarinkový koláčik, ale podľa postupu prípravy to je jahodový koláčik??!!