Nepečená rýchlovka

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 12. novembra 2011

Keď nás chytí mlsná a nechce sa nám piecť.

30 minút
príprava

Suroviny

2 bal.
1 ks
1 ks
2 dcl uvarená
2 KL do kávy
  (granko)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Uvaríme kávu, osladíme a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom.

    Nepečená rýchlovka - obrázok 1
  2. 2

    Namočíme keksík do kávy, potrieme šľahačkou .

    Nepečená rýchlovka - obrázok 2
  3. 3

    Namočíme ďalší keksík a spojíme šľahačkou .

    Nepečená rýchlovka - obrázok 3
  4. 4

    Pokračujeme, kým neminieme všetky keksíky.

    Nepečená rýchlovka - obrázok 4
  5. 5

    Ak nám zostala šľahačka , potrieme celý zákusok.

    Nepečená rýchlovka - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme grankom a necháme stuhnúť aspoň tri hodinky v chladničke. Keď vydržíte , keksíky zmaknú a napučia . Krájame šikmé rezy.

    Nepečená rýchlovka - obrázok 6
  7. 7

    Rez po 3 hodinách v chladničke.

    Nepečená rýchlovka - obrázok 7

Diskusia k receptu

ancicka
je to original koláč ku kávičke.Ked keks zmäkne tak sa musí rozplyvať na jazyku.
dorisa
Tento koláčik doniesla( teda recept) moja dcéra strašne dávno, keď bola v Nemecku(ak sa nemýlim) potom ho robila, strašne nám chutil, odvtedy som naň zabudla. Recept mám, tak ďakujem za pripomenutie. Zabudla som, v tom recepte sa časť plnky zafarbila kakaom a striedali sa s bledou plnkou. A ešte: Marína keks nestratil ani vekom svoje čaro, je stále rovnakej chuti , robievam z nej kokosovú nepečenú roládu:))))))))
tinca
moje slová ako @dorisa marína keksy boli a sú naj... aj to striedanie plniek čo navrhuje je pekné, ozaj rýchlovka a splní účel. Pekný rez:)
dorisa
@tinca , vieš, ale niektoré iné keksíky sa "zopsuli" ale marína a indián stále majú rovnakú konzistenciu a aj chuť. Ale si mi rozumela, určite, len si to aj ty potvrdila:) pekný deň, všetkým. @sladkacokolada , zabudla som pochváliť: pekný rez:)
zdenkas
Pekná rýchlovečka,páči sa mi.Aj oku lahodiaca a určo aj chutná.
akeber
rýchlovky sú najlepšie :-) pekný koláčik
letisia
Prosím ťa vlož medzi recepty aj ten na nepečenú kokosovú roládu.
45678
@sladkacokolada výborne to vyzerá a určite je to dobrý nápad.
...ale ja mám pocit, odkedy som sa stala členkou Varecha, že mi zostalo mnoho oblečenia priúzkych :-)))
..alebo? že by to bolo tým, keď si pod sprchou umývam vlasy šampónom, ktorý má podporiť objem vlasov stekaním na telo podporuje aj kyprosť tela? :-)))
Ste fakt veľmi šikovné,- í , každý Vami uverejnený recept má v sebe aj kus vášho srdiečka.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
aj ja mam rada nepečene kolačiky,aj často robievam tu kokosovu roladu.bude pravdepodobne aj tieto vianoce :)
zdenkas
Nie to nie je varechou.V noci nám pobehujú po šatníku potvorky ,ktoré sa volajú kalórie a vraj nám prešívajú oblečenie na menšiu veľkosť.Aj mne prešili-potvorky.
sladkacokolada
dievčatá ďakujem za komentáre.@doris s tými keksíkmi máš pravdu a tú dvojfarebnú náplň určite na budúce vyskúšam.@letisia musíme počkať na recept na nepečenú roládu od dorisa , alebo pn, ja ju nepoznám.
eunika
Tri hodiny v chlahničke?To je aká rýchlovka?
tatranka
Príma zákusok .Urobíš odložíš a výsledok je naozaj krásny.Mám všelijaké keksíkové koláčiky,no odkladám aj tvoj do KK.
diabambulka
sladkacokolada, výborný koláčik z výborných keksíkov, tiež nedám dopustiť na marinu, pretože vždy na Vianoce sme z nich robili kávové zrná a keď nám ostali krémy z koláčikov tak sme jednoducho natreli marína keksy, pospájali ako ty obsypali kokosom, nechali odležať a pamlsok bol na svete. Keď som to doniesla vyskúšaať do roboty, nechcelii veriť že je to nepečené a ešte k tomu z marína keksíkov :-)))
nepečené má svoje čaro nielen v chuti, ale aj v rýchlosti-teraz neviem či v rýchlosti spracovania, alebo zjedenia :-) tu je náš obľúbený tiež nepečený koláčik :  varecha.pravda.sk/recepty/dvojfarebne-nepecene-rezy-/1331...
sladkacokolada
diabambulka tie tvoje dvojfarebné sú veľmi pekné. ďakujem za komentáre všetkým , ktoré to pochopili.
torticka
Už teraz mám nebíčko v papuľke. Ukladám do KK a urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia