Foto: baska23
Túto tortu som práve dnes piekla:) napad sa mi zrodil cez noc v hlave a ráno šup do kuchyne :) je osviežujúca aj v Zobraziť celý popisTúto tortu som práve dnes piekla:) napad sa mi zrodil cez noc v hlave a ráno šup do kuchyne :) je osviežujúca aj v tomto sychravom počasí no v lete poteší každého maškrtníka:)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1/2 |
|
podla potreby na potretie |
|
|
|
Puding: | |
1 ks |
|
450 ml |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka, žĺtka poriadne vymiešame s kryšt.cukrom,pridáme polohrubú múku a prášok do pečiva.Bielka vymiešame do tuhej peny. Bielka jemne vmiešame do cesta. Tortovú formu vymastíme florou alebo vystlieme papierom na pečenie. Dáme piecť- 180°,cca:20min.
- 2
Kým sa nám korpus pečie uvaríme si čokoládový puding podľa predlohy,necháme vychladnúť.
- 3
Vychladnutý korpus potrieme džemom (ja používam malinový alebo čučoriedkový),a naukladáme vopred porezané banány. Na banány natrieme hrubšiu vrstvu čokoládového pudingu. Necháme vychladnúť.
- 4
Kým nám tortička chladne uvaríme si panna cottu: 250ml smotany zmiešame so 100ml mlieka a privedieme do varu, práškovú panna cottu vymiešame so zvyšnými 150ml mlieka, prilejeme k smotane a mlieku a asi 1min.povaríme( ako puding), teplú panna cottu nalejeme navrch pudingu na ktorý este možeme poukládať banány, po vychladnutí panna cotty uložíme tortu na 2hodiny do chladničky a papáme:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu