Foto: pastellka
Túto tortu som vymyslela pre drahého k narodeninám, viem, že nie je veľmi na sladké, ale ja som veľmi chcela urobit poťahovanú tortu. Tak Zobraziť celý popisTúto tortu som vymyslela pre drahého k narodeninám, viem, že nie je veľmi na sladké, ale ja som veľmi chcela urobit poťahovanú tortu. Tak som zmiešala dokopy pár receptov kt. poznám, výsledok bol skvelý. Najviac mi išlo o to, aby torta na pohľad vyzerala ako sladká..;) Inšpiráciu mám už dávno v hlave z anglického časopisu a zbytok som tomu uspôsobila....dúfam,že sa páči:)
porcií
príprava
Postup
-
1
Keďže toto j môj prvý recept, kt. pridávam, dúfam, že to je zmysluplné. Často varím len tak, bez váženia a merania surovín, takže množstvo sa mi tažšie odhaduje. Čas aj suroviny, okrem hlavných, sú orientačné. Robíme vlastne jeden obrovský sendvič:) V skratke ide o to, aby sme mali vrstvu chlebíka, plnky, chlebíka, plnky atd. a končíme chlebom. Celá torta sa potrie krémom (ako sladká torta) a potiahne sa syrom..;) Príprava: dáme variť vajíčka, maslo dáme von z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Pripravíme si všetky suroviny. Možeme použiť čokoľvek, čo máme radi na chlebíčkoch.
- 2
Na tortovú formu - iba spodok, bez okraja, uložíme sendvičový chlieb, okraje sa zrežú do tvaru formy. Môže byť aj s kôrkou. Natrieme Trojuholníkovým Syrom, potrieme horčicou a dáme plátky šunky. Nasleduje vrstva TS - ak preferujeme menej syra, tak nemusí byť, a potom vrstva chlebu. Ja som každý kúsok chlebu namazala v ruke a potom som ho priklopila namazanou časťou na šunku.
- 3
Pokračujeme vo vrstvení, moje vrstvy boli nasledovné: 1.Trojuholník. syr (TS), horčica, šunka. 2. Pomazánkové maslo,losos a olivy. 3. TS, varené vajíčko na plátky (2ks), do medzier medzi vajíčka kusočky tvrdého syra. 4. TS, niekolko druhov syra typu čo chladnička dá, kúsky nakladaných uhoriek. Nabudúce dám este tuniakovu pomazánku do niektorej z plniek. A nakladané rajčiny. Aj iná nakladaná zelenina môže byť fajná. Mňam! V tomto bode môžeme obr sendvič odložiť do chladničky na pár hodín, aby sa prepojili chute, ale nie je to potreba.
- 4
Niekde v tomto bode dáme variť vodu, eidam vložíme do plastového sáčku, poriadne zauzlíme a dáme variť, cca na 20 min, aby sa roztiekol. Syr sa varí. Pripravíme si krém, TS a maslo zmixujeme ponorným mixérom, alebo iným pomocníkom, na pomazánkovú konzistenciu, ochutíme (soľ, korenie, horčica, cesnak,cibuľka...) a namažeme ním celú tortu, aj po bokoch. Odložíme si asi za kompótovú misku krému. Teraz už vyzerá, akoby torta bola sladká:) Dáme stuhnúť, ja som dala do mrazničky.
- 5
Po stuhnutí tortu vytiahneme, uvarený syr opatrne rozbalíme a na pripravenom alobale ho rozvaľkáme do takej veľkosti, aby nám syrový plát pokryl celú tortu. Dobre sa vaľká, kým je syr teplý, takže pracujeme rýchlo. Dáme na tortu, prevísajúcu časť ustrihneme, a keďže okraje na bokoch sa mi jemne vlnili, nechala som ich tak, vyzeralo to ako prikryté obrusom, páčilo sa mi to tak.
- 6
Zbytok krému a dve uvarené vajíčka rozmixujeme, keď tak pridáme maslo, naplníme cukrársku striekačku a zdobíme:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu