Nečakaná torta

pastellka - fotkapastellka, 16. júna 2012
Nečakaná torta
Foto: pastellka

Túto tortu som vymyslela pre drahého k narodeninám, viem, že nie je veľmi na sladké, ale ja som veľmi chcela urobit poťahovanú tortu. Tak Zobraziť celý popisTúto tortu som vymyslela pre drahého k narodeninám, viem, že nie je veľmi na sladké, ale ja som veľmi chcela urobit poťahovanú tortu. Tak som zmiešala dokopy pár receptov kt. poznám, výsledok bol skvelý. Najviac mi išlo o to, aby torta na pohľad vyzerala ako sladká..;) Inšpiráciu mám už dávno v hlave z anglického časopisu a zbytok som tomu uspôsobila....dúfam,že sa páči:)

12
porcií
60 plus tuhnutie minút
príprava

Suroviny

2 balenia menšie
250 g
2 balenia
4 ks
450 g




Postup

  1. 1

    Keďže toto j môj prvý recept, kt. pridávam, dúfam, že to je zmysluplné. Často varím len tak, bez váženia a merania surovín, takže množstvo sa mi tažšie odhaduje. Čas aj suroviny, okrem hlavných, sú orientačné. Robíme vlastne jeden obrovský sendvič:) V skratke ide o to, aby sme mali vrstvu chlebíka, plnky, chlebíka, plnky atd. a končíme chlebom. Celá torta sa potrie krémom (ako sladká torta) a potiahne sa syrom..;) Príprava: dáme variť vajíčka, maslo dáme von z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Pripravíme si všetky suroviny. Možeme použiť čokoľvek, čo máme radi na chlebíčkoch.

  2. 2

    Na tortovú formu - iba spodok, bez okraja, uložíme sendvičový chlieb, okraje sa zrežú do tvaru formy. Môže byť aj s kôrkou. Natrieme Trojuholníkovým Syrom, potrieme horčicou a dáme plátky šunky. Nasleduje vrstva TS - ak preferujeme menej syra, tak nemusí byť, a potom vrstva chlebu. Ja som každý kúsok chlebu namazala v ruke a potom som ho priklopila namazanou časťou na šunku.

  3. 3

    Pokračujeme vo vrstvení, moje vrstvy boli nasledovné: 1.Trojuholník. syr (TS), horčica, šunka. 2. Pomazánkové maslo,losos a olivy. 3. TS, varené vajíčko na plátky (2ks), do medzier medzi vajíčka kusočky tvrdého syra. 4. TS, niekolko druhov syra typu čo chladnička dá, kúsky nakladaných uhoriek. Nabudúce dám este tuniakovu pomazánku do niektorej z plniek. A nakladané rajčiny. Aj iná nakladaná zelenina môže byť fajná. Mňam! V tomto bode môžeme obr sendvič odložiť do chladničky na pár hodín, aby sa prepojili chute, ale nie je to potreba.

  4. 4

    Niekde v tomto bode dáme variť vodu, eidam vložíme do plastového sáčku, poriadne zauzlíme a dáme variť, cca na 20 min, aby sa roztiekol. Syr sa varí. Pripravíme si krém, TS a maslo zmixujeme ponorným mixérom, alebo iným pomocníkom, na pomazánkovú konzistenciu, ochutíme (soľ, korenie, horčica, cesnak,cibuľka...) a namažeme ním celú tortu, aj po bokoch. Odložíme si asi za kompótovú misku krému. Teraz už vyzerá, akoby torta bola sladká:) Dáme stuhnúť, ja som dala do mrazničky.

  5. 5

    Po stuhnutí tortu vytiahneme, uvarený syr opatrne rozbalíme a na pripravenom alobale ho rozvaľkáme do takej veľkosti, aby nám syrový plát pokryl celú tortu. Dobre sa vaľká, kým je syr teplý, takže pracujeme rýchlo. Dáme na tortu, prevísajúcu časť ustrihneme, a keďže okraje na bokoch sa mi jemne vlnili, nechala som ich tak, vyzeralo to ako prikryté obrusom, páčilo sa mi to tak.

    Nečakaná torta  - obrázok 5
  6. 6

    Zbytok krému a dve uvarené vajíčka rozmixujeme, keď tak pridáme maslo, naplníme cukrársku striekačku a zdobíme:)

    Nečakaná torta  - obrázok 6

Diskusia k receptu

sany11
klobuk dole,vyzera naozaj krasne a pokial som si neprecitala tak vyzera fakt nasladko.krasne.
mlsalka
teda, vyzera pekne :) na tortu som si trufla len raz. bola dobra, ale vyzerala hrozne :-D
anykama
Fantázia .Mám rada sladké ,ale takúto tortu by som si dala hned.Určite vyskúšam .
jokin
pastellka si šikuľka, páči sa mi tvoj nápad ukladám doKK.
marijanna
parada,ja som myslela najprv,ze je vanilkovo orechova parada ukladam ;)
katarina2411
Vyzerá dobre, ale na môj vkus tam je príliš veľa chutí. Tuniakovú pomazánku by som tam rozhodne nedala a možno ani cesnak.
dorisa
"nečakane" krásna torta, torty nepekávam ani nemám komu, ale chválim
alexdidi
Tvoja torta je naozaj krásna a iste aj chutila....ja som už podobnú robila tiež,ale z okrúhleho chlebíka na ktorom som orezala kôrku,vodorovne pokrájala na niekoľko častí a plnila.Tá moja však nemala tak krásne zvlnenú sukničku ako tvoja.Nabudúce skúsim rovnako....dobrý nápad ten syr ako poťahovka,lebo klasické poťahované torty už nemôžem ani ...........
sovka62
Dva razy som sa vrátila na začiatok, či naozaj nie sladká, nechápala som. Vydarila sa ti úžasne a hneď si ju idem uložiť, iste sa tvoj nápad niekedy zíde.
elka56
krása...niečo nové pre inšpiráciu varecháčov...:)
jerica
Tak to je PARÁDA , určite ide do KK , niekedy je dobre prekvapiť , oklamať "OKO VERSUS CHUŤ " :-))
babav
Najkrajsi je ten "obrus ",ktorym si svoju naozaj necakanu tortu ukoncila...vyborny recept na vhodnu prilezitost ;-)
mamatata2
Prvý recept a na 1*. Poťah je super, plnky si môžeme prispôsobiť svojim chutiam a možnostiam. Si veľmi šikovná .
ajuschka
jeeej to je kraaasne, mam podobne chutovo ladeneho priatela, takze cca za mesiac vyuzijem a inspirujem sa ;) a co ten tvoj? aka bola reakcia?
pastellka
ahojte, dakujem vsetkym za komenty, velmi ste ma potesili:) ono je to cele aj tak o tom, ze si tam kazdy da, co mu chuti. a kludne mozu byt aj vsetky plnky rovnake, my mame radi rozne chute:) drahy bol chvilu v rozpakoch, pretoze nechcel nejaku oslavu ani sladku tortu, ale bol rad,lebo ja som bola rada, a povedal ze super, ale ze jest nebude... no samozrejme, ked sme ju rozrezali a zistil, rozpaky boli prec, velmi sa potesil, vraj necakal take prekvapenie a podla vsetkeho to bola naj torta, aku doteraz mal:) na druhy den si ju vzal do prace a mal celodenne jedlo. velmi som sa tesila:) dakujem a zelam vsetkym pekny den!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia