Najľahšia zmrzlina

gabita - bez fotkygabita, 13. marca 2013
Najľahšia zmrzlina
Foto: gabita

Skvelá bodka za obedom alebo ako doplnok k letnému posedeniu pri káve či pre potešenie detí. Trochu sa hanbím za fotku, ktora vystihuje realitu Zobraziť celý popisSkvelá bodka za obedom alebo ako doplnok k letnému posedeniu pri káve či pre potešenie detí. Trochu sa hanbím za fotku, ktora vystihuje realitu zmrzliny len tým, ze je to jediné, čo sa k foteniu dostalo.

4
porcie

Suroviny

3 ks
3 PL
1 ČL
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Banány ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a dáme napr. na noc do mrazáku. Robievala som aj tak, že pred tým ako úplne zhnedli som ich tam šupla celé, ale potom je naozaj velmi nepríjemné ich také zmrazené šúpať (šúpala som ich potom škrabkou na zemiaky, a aj tak mi mrzli prsty).

    Najľahšia zmrzlina - obrázok 1
  2. 2

    Potom ich v mixéri rozmixujeme na krásnu jemnú konzistenciu a pridáme Nutellu a ešte premixujeme. Prípadne pridáme med, ak banány neboli velmi zrelé (čím zrelšie, tj hnedšie, tým sladšie - sa v nich koncentruje cukor).

  3. 3

    Pre tých fajnovejších možme pridať za lyžicu, dve, tri roztieratelného syra filadelfia (je to potom krémovejšia zmrzlina), ale chutí výborne aj bez neho. Potom znova do mrazničky (asi 2 hod) - a je to! Ps. Jahoda tentokrát len na ozdobu fotky :) ale sú možné variácie banán-jahoda, banán- arašidové maslo... možno aj banán-slivkový, malinový... lekvár, ten nemám, ak niekto skúsi, napíšte.

Diskusia k receptu

douglas
Mam zrovna 4 banany v mrazaku (v celku)...tak na Velku noc ich asi zuzitkujem podla tohoto rcp. :)
cesminaz
U nas banany dlho neostanu,mozem kupit aj 5kg-za 2-3 dni su prec :-)
Mne sa tvoja zmrzlina paci,moze byt dobra,a na jar aj v lete ju vyskusam,ale bude len pre dospelych kedze detom bananova niako nechuti.Nevadi,pre nich skusim podla tohto receptu,len s inym ovocim ;-) Dakujem ukladam
jezibabka
vyborny napad!...skvele ,zdrave chutne a nekonecne mnozstvo kombinacii...navyse vzdy po ruke:-)
gabita
@jezibabka : no, neviem ci ta nutella je zdrava... ale zaklad je ten banan @cesminaz : skry banany do mraznicky :) to s inym ovocim - myslim, ze bez bananu ta konzistencia asi nebude taka ´kremova´
jankavaskova
Zaujimave, preco sa ten banan dava do mraznicky? Ked sa mixuje, nerozpusti sa aj tak? A to len tak davate banan do mraznicky? Cudujem sa, lebo som este neskusala :-) Co nebolo, moze byt :-)
silvia68
niečo podobne som už robila a bolo to výborné, skúsim pridať aj tu philadelphiu, som zvedavá , vyskúšam
gabita
no, dnes sme mali bananovo-jahodovu... @ankavaskova : prave ten banan zamrznuty tomu da tu spravnu kremovo-zmrzlinovu konzistenciu @silvia68 : s filadelfiou je ta chut jemnejsia, aj konzistencia kremovejsia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia