Foto: gabita
Skvelá bodka za obedom alebo ako doplnok k letnému posedeniu pri káve či pre potešenie detí. Trochu sa hanbím za fotku, ktora vystihuje realitu Zobraziť celý popisSkvelá bodka za obedom alebo ako doplnok k letnému posedeniu pri káve či pre potešenie detí. Trochu sa hanbím za fotku, ktora vystihuje realitu zmrzliny len tým, ze je to jediné, čo sa k foteniu dostalo.
porcie
Postup
-
1
Banány ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a dáme napr. na noc do mrazáku. Robievala som aj tak, že pred tým ako úplne zhnedli som ich tam šupla celé, ale potom je naozaj velmi nepríjemné ich také zmrazené šúpať (šúpala som ich potom škrabkou na zemiaky, a aj tak mi mrzli prsty).
-
2
Potom ich v mixéri rozmixujeme na krásnu jemnú konzistenciu a pridáme Nutellu a ešte premixujeme. Prípadne pridáme med, ak banány neboli velmi zrelé (čím zrelšie, tj hnedšie, tým sladšie - sa v nich koncentruje cukor).
- 3
Pre tých fajnovejších možme pridať za lyžicu, dve, tri roztieratelného syra filadelfia (je to potom krémovejšia zmrzlina), ale chutí výborne aj bez neho. Potom znova do mrazničky (asi 2 hod) - a je to! Ps. Jahoda tentokrát len na ozdobu fotky :) ale sú možné variácie banán-jahoda, banán- arašidové maslo... možno aj banán-slivkový, malinový... lekvár, ten nemám, ak niekto skúsi, napíšte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Mne sa tvoja zmrzlina paci,moze byt dobra,a na jar aj v lete ju vyskusam,ale bude len pre dospelych kedze detom bananova niako nechuti.Nevadi,pre nich skusim podla tohto receptu,len s inym ovocim ;-) Dakujem ukladam