Najľahšia zmrzlina

Autor receptu: gabita

Skvelá bodka za obedom alebo ako doplnok k letnému posedeniu pri káve či pre potešenie detí. Trochu sa hanbím za fotku, ktora vystihuje realitu zmrzliny len tým, ze je to jediné, čo sa k foteniu dostalo.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Banány ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a dáme napr. na noc do mrazáku. Robievala som aj tak, že pred tým ako úplne zhnedli som ich tam šupla celé, ale potom je naozaj velmi nepríjemné ich také zmrazené šúpať (šúpala som ich potom škrabkou na zemiaky, a aj tak mi mrzli prsty).
  2. Potom ich v mixéri rozmixujeme na krásnu jemnú konzistenciu a pridáme Nutellu a ešte premixujeme. Prípadne pridáme med, ak banány neboli velmi zrelé (čím zrelšie, tj hnedšie, tým sladšie - sa v nich koncentruje cukor).
  3. Pre tých fajnovejších možme pridať za lyžicu, dve, tri roztieratelného syra filadelfia (je to potom krémovejšia zmrzlina), ale chutí výborne aj bez neho. Potom znova do mrazničky (asi 2 hod) - a je to! Ps. Jahoda tentokrát len na ozdobu fotky :) ale sú možné variácie banán-jahoda, banán- arašidové maslo... možno aj banán-slivkový, malinový... lekvár, ten nemám, ak niekto skúsi, napíšte.