Najjednoduchší losos
Autor receptu: 2010
Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80% o kvalite masa.
5 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Filet kvalitny, cerstvy alebo chladeny.
Dokladne osusime papierovou utierkou.
Daktori radia ist tupou stranou noza po kozi a vytlacit vlhkost.
- Filet polozime na doskou kozou hore a stedro vmasirujeme sol.
Otocime, posolime a pokorenime.
- Dve lyzice kvalitneho rastlinneho oleja s vysou teplotou dymivosti dame na "nelepivu panvicu" a rozhrejeme skoro na bod dymivosti oleja.
- Filet kozou dole vlozime do rozohriatej panvice a pritlacime - vyrovname podberackou ( alebo ako robia sefovia - rukou) .
Vysmazame cca 3 minuty aby sme spravili chrumkavu kozu - crackling.
- Otocime trochu znizime teplotu a dokoncime 2 -3 minuty aj viac, podla hrubky filetu.
( mozeme skusit vydlickou ci sa maso " listkuje")
Ked mame teplomer sondu - 63C .
Odlozime ako steak na 1-2 minuty dojst.
- Hotovo za 5-6 minut. Ci uz dalej pokracujeme a prikraslime kockou masla alebo dalsou omackou, salatom je na nas, ale mame filet ako z drahej restiky.