Najjednoduchší losos

Autor receptu: 2010

Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80% o kvalite masa.

5 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filet kvalitny, cerstvy alebo chladeny. Dokladne osusime papierovou utierkou. Daktori radia ist tupou stranou noza po kozi a vytlacit vlhkost.
  2. Filet polozime na doskou kozou hore a stedro vmasirujeme sol. Otocime, posolime a pokorenime.
  3. Dve lyzice kvalitneho rastlinneho oleja s vysou teplotou dymivosti dame na "nelepivu panvicu" a rozhrejeme skoro na bod dymivosti oleja.
  4. Filet kozou dole vlozime do rozohriatej panvice a pritlacime - vyrovname podberackou ( alebo ako robia sefovia - rukou) . Vysmazame cca 3 minuty aby sme spravili chrumkavu kozu - crackling.
  5. Otocime trochu znizime teplotu a dokoncime 2 -3 minuty aj viac, podla hrubky filetu. ( mozeme skusit vydlickou ci sa maso " listkuje") Ked mame teplomer sondu - 63C . Odlozime ako steak na 1-2 minuty dojst.
  6. Hotovo za 5-6 minut. Ci uz dalej pokracujeme a prikraslime kockou masla alebo dalsou omackou, salatom je na nas, ale mame filet ako z drahej restiky.