/ 876. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Slivkový lekvár so škoricou

    Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme stáť do druhého dňa.

  • Recept bez obrázku

    Burgundské plnené jablká

    Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol.

  • Recept bez obrázku

    Nákyp Nanette

    Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka. Varíme asi 10 minút a potom pridáme soľ, sirup a ocot. Mlieko, maslo a cukor dáme variť.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky koláč

    Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.

  • Recept bez obrázku

    Bretónsky koláč

    Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru.

  • Diétny jablkový lekvár

    Diétny jablkový lekvár

    Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, škoricu a klinčeky a dôkladne premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Palacinky plnené mandľovým krémom

    Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy dáme múku a za stáleho miešania mlieko. Nakoniec pridáme vajce.

  • Recept bez obrázku

    Koláč s grapefruitovým krémom

    Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska čokoládová torta

    Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a čokoládovým pudingom a cesto upečieme pri teplote...

  • Recept bez obrázku

    Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z kokosového mlieka a mlieka. Varíme 5 minút na miernom ohni, potom vanilkový struk vyberieme.

  • Recept bez obrázku

    Miešaný kompót

    Hrušky a jablká očistíme od šupky, narežeme na štvrtiny a dáme do octovej alebo citrónovej vody. Slivky a drienky len poumývame.

  • Recept bez obrázku

    Rebarborový kompót s bielym vínom

    Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm veľké. Zalejeme bielym vínom a vo vhodnej nádobe zmiešame s cukrom a škoricou.

  • Recept bez obrázku

    Drienkový kompót

    Umyté drienky naložíme do 300 ml pohárov, zalejeme prevareným a vychladeným sirupom a sterilizujeme 30 minút pri teplote 80 °C. Necháme vychladnúť v hrnci alebo zabalené v deke.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist