Foto: Svedka
Luxusná verzia cukrovinky Čierny princ.
porcií
príprava
Suroviny
Na penu: | |
1 ks |
|
450 ml |
|
1 bal. |
|
1,5 KL |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
Čokoládová poleva: | |
400 g |
|
1 PL (alebo repkový) |
|
Okrem toho: | |
(alebo iné okrúhle sušienky) |
|
Postup
-
1
Tento recept je veľmi jednoduchý a nevyžaduje šľahanie nad parou, avšak potrebujete trošku trpezlivosti a kuchynského robota.
- 2
Bielok, práškový a vanilkový cukor a studenú vodu začneme šľahať na vysokých otáčkach.
- 3
K želatíne pridáme vriacu vodu, rozmiešame a keď sa želatína rozpustí, pomaly ju pridáme do zmesi, ktorá sa nám šľahá. Po minúte postupne po častiach pridávame kryštálový cukor a šľaháme cca 10 minút stále na vysokých otáčkach, až pokiaľ nevznikne tuhšia pena, ktorá drží tvar.
- 4
Sušienky Oreo rozdelíme na jednotlivé kolieska (alebo použijeme iné okrúhle sušienky). Vreckom bez ozdobnej špičky nanesieme penu na sušienky a odložíme do mrazničky na 2 hodiny. Alebo ak máte čas, stačí cez noc do chladničky.
- 5
Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme olej, dobre zamiešame a prelejeme do vysokého pohára. Do čokolády namáčame vychladnuté mums. Necháme na mriežke odkvapkať, posypeme napríklad strúhaným kokosom (ak chceme ...) a opäť šup do chladničky. A máme hotovo :) Luxusná verzia cukrovinky Čierny princ.
Tiež indiánky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu