Muffiny s čučoriedkami, černicami a kandizovaným zázvorom fotorecept
Foto: lucylee
Ďalší skvelý recept na muffky, ktorý spĺňa princípy delenej stravy, je vegetariánsky a aj vegánsky.
porcií
na 190 °C
Suroviny
1/2 šálky |
|
1/2 šálky /múka celozrnná hladká |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1/2 šálky |
|
3 PL |
|
1/2-1 šálky /čučoriedky/černice čerstvé alebo mrazené |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Suché ingrediencie zmiešame.
-
2
Mokré ingrediencie zmiešame.
-
3
Spojíme dohromady. V pôvodnom recepte sa mali použiť čerstvé maliny. Keďže ja som nemala, použila som čerstvé čučoriedky a mrazené černice. Ak použijete iba mrazené ovocie, hmota bude veľmi suchá a budete potrebovať ešte 1/4 šálky sójového mlieka. Ak použijete čerstvé ovocie, poriadne ho tam vmiešajte a popučte a budete mať krásnu červenú, modrú hmotu podľa toho, čo použijete. Môžete použiť mix čerstvého a mrazeného ovocia ako ja a budete mať modrastú hmotu s kúskami černíc.
-
4
Naplníme muffinový plech a pečieme 25-30 minút. Takto vyzerajú v reze.
varecha.pravda.sk/recepty/malinovo-limetove-muffiny-fotor...