Mrkvový džem (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Keďže mám veľa mrkvovej drti, tak som uvarila zo pár pohárikov mrkvového džemíku. Inšpirovala som sa z časopisu Rytmus života.

7
porcií
25 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si očistíme mrkvu, ktorú odšťavíme na odšťavovači. Šťavu vypijeme:)
  2. Ostane nám krásna drť, ktorú ďalej využijeme.
  3. Drť dáme do väčšieho hrnca, podlejeme ju vodou a dusíme, pokiaľ nie je úplne mäkká. Ešte ju môžeme rozmixovať.
  4. Pokrájame si citróny na mesiačiky, najprv som dala bez šupiek, ale potom som nakrájala do džemíka aj dobre umyté šupky, nakrájané na rezančeky.
  5. Mrkvu spolu s citrónom varíme ešte asi 40 minút, premiešavame. Pridáme aj klinčeky.
  6. Ku koncu pridáme pridáme cukor rozmiešaný s gelfixom,podľa návodu na obale, podľa toho, aký máme.
  7. Horúci džem plníme do pohárikov , zavrieme ich a uložíme hore dnom, aspoň na 15 minút.
  8. Dobrú chuť.