Mrkvový džem (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Keďže mám veľa mrkvovej drti, tak som uvarila zo pár pohárikov mrkvového džemíku. Inšpirovala som sa z časopisu Rytmus života.
7 porcií |
25 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si očistíme mrkvu, ktorú odšťavíme na odšťavovači. Šťavu vypijeme:)
- Ostane nám krásna drť, ktorú ďalej využijeme.
- Drť dáme do väčšieho hrnca, podlejeme ju vodou a dusíme, pokiaľ nie je úplne mäkká. Ešte ju môžeme rozmixovať.
- Pokrájame si citróny na mesiačiky, najprv som dala bez šupiek, ale potom som nakrájala do džemíka aj dobre umyté šupky, nakrájané na rezančeky.
- Mrkvu spolu s citrónom varíme ešte asi 40 minút, premiešavame. Pridáme aj klinčeky.
- Ku koncu pridáme pridáme cukor rozmiešaný s gelfixom,podľa návodu na obale, podľa toho, aký máme.
- Horúci džem plníme do pohárikov , zavrieme ich a uložíme hore dnom, aspoň na 15 minút.
- Dobrú chuť.