Foto: katerin
Vidím,že mrkva a mak majú velký úspech,tak chcem prispieť jedným receptom.Keď som videla mafiny od @dorisa,chcela som ich vyskúšať,ale nemala som banán,tak som upiekla Zobraziť celý popisVidím,že mrkva a mak majú velký úspech,tak chcem prispieť jedným receptom.Keď som videla mafiny od @dorisa,chcela som ich vyskúšať,ale nemala som banán,tak som upiekla tento koláč,lebo som dostala veľkú chuť na túto fantastickú kombináciu.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
130 g |
|
300 g |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
100 ml (z 1 pomaranča) |
|
na posypanie |
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
V jednej miske zmiešame nastrúhanú mrkvu s vločkami a zalejeme šťavou z pomaranča.Premiešame a trochu potlačíme aby aj mrkva pustila šťavu,odložíme bokom.
-
2
Žĺtka vymiešame s cukrom,vanilkou a olejom,pridáme mak,premiešame.Z bielok vyšlaháme tuhý sneh (ja pridávam 2PL cukru z určených 130g). Do zmesi primiešame najprv múku zmiešanú s pdp a potom zľahka tuhý sneh. Vylejeme na plech s pečiacim papierom.(môj plech má 37x27cm)
-
3
Pečieme na 170st.C/18-20 minút. Po upečení môžeme poliať citónovou polevou,alebo čokoládou,marmeládou,atď... Ja som len posypala práškovým cukrom. Dobrú chuť!
@staja ,ja ďakujem tebe,že ťa koláč oslovil-potom daj vedieť ako ti chutil.:)))
Mne s dcérou sa stáva to isté:))):)))