Mrk-mak s vločkami (fotorecept)
Autor receptu: katerin
Vidím,že mrkva a mak majú velký úspech,tak chcem prispieť jedným receptom.Keď som videla mafiny od @dorisa,chcela som ich vyskúšať,ale nemala som banán,tak som upiekla tento koláč,lebo som dostala veľkú chuť na túto fantastickú kombináciu.
24ks porcií |
20 minút príprava |
18-20 minút na 170 °C |
Postup
- V jednej miske zmiešame nastrúhanú mrkvu s vločkami a zalejeme šťavou z pomaranča.Premiešame a trochu potlačíme aby aj mrkva pustila šťavu,odložíme bokom.
- Žĺtka vymiešame s cukrom,vanilkou a olejom,pridáme mak,premiešame.Z bielok vyšlaháme tuhý sneh (ja pridávam 2PL cukru z určených 130g).
Do zmesi primiešame najprv múku zmiešanú s pdp a potom zľahka tuhý sneh.
Vylejeme na plech s pečiacim papierom.(môj plech má 37x27cm)
- Pečieme na 170st.C/18-20 minút.
Po upečení môžeme poliať citónovou polevou,alebo čokoládou,marmeládou,atď...
Ja som len posypala práškovým cukrom.
Dobrú chuť!