Mrk-mak s vločkami (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Vidím,že mrkva a mak majú velký úspech,tak chcem prispieť jedným receptom.Keď som videla mafiny od @dorisa,chcela som ich vyskúšať,ale nemala som banán,tak som upiekla tento koláč,lebo som dostala veľkú chuť na túto fantastickú kombináciu.

24ks
porcií
20 minút
príprava
18-20 minút
na 170 °C

Postup

  1. V jednej miske zmiešame nastrúhanú mrkvu s vločkami a zalejeme šťavou z pomaranča.Premiešame a trochu potlačíme aby aj mrkva pustila šťavu,odložíme bokom.
  2. Žĺtka vymiešame s cukrom,vanilkou a olejom,pridáme mak,premiešame.Z bielok vyšlaháme tuhý sneh (ja pridávam 2PL cukru z určených 130g). Do zmesi primiešame najprv múku zmiešanú s pdp a potom zľahka tuhý sneh. Vylejeme na plech s pečiacim papierom.(môj plech má 37x27cm)
  3. Pečieme na 170st.C/18-20 minút. Po upečení môžeme poliať citónovou polevou,alebo čokoládou,marmeládou,atď... Ja som len posypala práškovým cukrom. Dobrú chuť!