Mrazený hrášok (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V týchto horúčavách bolo oberanie hrášku utrpením. No niečo som zvládla skoro ráno a niečo až večer. Už začínam zase škrečkovať a plniť mrazničku na zimu.

2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Obrala som štyri košíky hrášku. V kuchyni som si ho vylúpala. Vonku bolo na môj vkus nechutne teplo:-)
  2. Tu je časť vylúpaného hrášku.
  3. V rýchlovarnej kanvici som dala zovrieť vodu. Naliala som ju do hrnca. Do sitka som vložila asi za 3 hrste hrášku. Blanžírovala som ho 2 minúty. Natiahla som si minútky.
  4. Zo studne som si doniesla do 2 väčších misiek ľadovú vodu. V nej hrášok prudko ochladím. Najprv ho dám do jednej misky, potom som ho vybrala a vložila do druhej misky s ľadovou vodou. Vyberiem a nechám okvapkať.
  5. Okvapkaný hrach som dávala do plechu s čistou kuchynskou utierkou. Takto som postupovala, kým som všetok hrach neobvarila.
  6. Uf, no už je to všetko povarené , vychladnuté, okvapkané.
  7. Teraz už len dať hrach do sáčkov a šup s ním do mrazáku, aby som mala v zime čo vyťahovať:-) Na obrázku č.5 je vidieť, že som stihla obrať aj čučoriedky. Tiež putovali v plastových kelímkoch do mrazničky.