Mrazený hrášok (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
V týchto horúčavách bolo oberanie hrášku utrpením. No niečo som zvládla skoro ráno a
niečo až večer. Už začínam zase škrečkovať a plniť mrazničku na zimu.
Postup
- Obrala som štyri košíky hrášku. V kuchyni som si ho vylúpala. Vonku bolo na môj vkus nechutne teplo:-)
- Tu je časť vylúpaného hrášku.
- V rýchlovarnej kanvici som dala zovrieť vodu. Naliala som ju do hrnca. Do sitka som vložila asi za 3 hrste hrášku. Blanžírovala som ho 2 minúty. Natiahla som si minútky.
- Zo studne som si doniesla do 2 väčších misiek ľadovú vodu. V nej hrášok prudko ochladím. Najprv ho dám do jednej misky, potom som ho vybrala a vložila do druhej misky s ľadovou vodou. Vyberiem a nechám okvapkať.
- Okvapkaný hrach som dávala do plechu s čistou kuchynskou utierkou. Takto som postupovala, kým som všetok hrach neobvarila.
- Uf, no už je to všetko povarené , vychladnuté, okvapkané.
- Teraz už len dať hrach do sáčkov a šup s ním do mrazáku, aby som mala v zime čo vyťahovať:-) Na obrázku č.5 je vidieť, že som stihla obrať aj čučoriedky. Tiež putovali v plastových kelímkoch do mrazničky.