Mongolské chutné taštičky

Autor receptu: simson

Bola som pozvaná k mojej kolegyni na ich Vianoce. Kedže je mongolka jedli sme ich tradičné jedlá. Odchádzala som od nej s plným bruchom no musela som si v práci opýtať recept na to najchutnejšie a čo som sa dozvedela tak aj na to najjednoduchšie

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky a vody si urobíme cesto ktoré rozvaľkáme úplne na tenko. Nesolíme. Množstvo nechávam na Vás. Čím viac múky a vody tým viac cesta.
  2. Mäso si dobre osolíme, okoreníme a urobíme guličky. Ja som to jedla z hovädzím no môžte skúsiť aj iné varianty.
  3. Z cesta ktoré sme si pripravili vyrežeme kocky do ktorých budeme ukladať mäsové guličky. Konce spojíme tak aby bolo mäso pekne zatvorené. Ak sa počas varenia trošku otvoria, nie je to problém.
  4. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, položíme sitko a robíme nad parou pokiaľ to nebude hotové. Cca 15 minút. Môžete si počas varenia jednu taštičku vybrat a opatrne otvoriť či je mäso makké. Podotýkam, že taštičky treba ukladať so spojeným koncom smerom na hor. Mäso pustí šťavu ktorá ostane vo vnútri.
  5. Není potrebné to ničím kombinovať. Je to chutné predjedlo. Najlepšie sa to konzumuje rukami aby ste si mohli po odhryznutí "vycucať" chutnú šťavičku. Prajem dobrú chuť