Moje tiramisu fotorecept

mataliptak - fotkamataliptak, 10. marca 2013

Ja viem , že ma asi mnohé z vás odsúdia zato , že tiramisu má byť so surovými vajíčkami ale kedže , ja Zobraziť celý popisJa viem , že ma asi mnohé z vás odsúdia zato , že tiramisu má byť so surovými vajíčkami ale kedže , ja mám malé deti a surovým vajíčkam sa zdaleka vyhýbam , tak som zvolila tento receptík a veeeelmi sa mi osvedčil ...

Suroviny

500 g
500 ml
3 PL
4 PL
4 balíky
300 ml (espresso)
3 PL
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Mascarpone si vyšlaháme s vaječným likérom a práškovým cukrom ...

    Moje tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšlaháme si šlahačku a zašlaháme ju do mascarpone krému ...

    Moje tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piškoty si namočíme v uvarenej káve ku ktorej sme pridali amareto. .. a poukladáme ich do misy ...

    Moje tiramisu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na piškoty natrieme krém ...

    Moje tiramisu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    znova na krém poukladáme namočené piškoty v káve a celé to zatrieme zvyšným krémom ...

    Moje tiramisu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    povrchu hojne posypeme kakao ...

    Moje tiramisu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nakrájame a možeme servírovať ... dobrú chuť ... :-)

    Moje tiramisu (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
ty si opisovala z môjho zošita?? Ja robím presne takto isto Tiramisu a je úplne že najfantastickejšie. Len natláčam tie piškóty viac na seba, až nemajú medzi sebou medzery...MŇAM!
1x fazia
nynuna
Ani já nepoužívám syrová vejce. Jistota je jistota.
ariela6
toto sa mi pačí nerada použivam surove vajička vlastn edo žiadneho receptu nedam surove vajičko takže toto je dobre ukladam
stacy77777
@Ma ťka - mali sme cez víkend rovnaké chute ako vidím,použila som síce 1 žĺtko, ale mala som výnimočne domáce vajíčka,tak som to riskla. Keď tam nie je, na chuti to určite neuberie, toto je maškrta pre každého.
alexdidi
Tvoje tiramisu je určite výborné,použila si však kvôli deťom namiesto surových žĺtkov vaječný koňak a ten obsahuje alkohohol.Viem,nie je ho tam veľa,ale chcem ti len poradiť: uvar žĺtka s cukrom nad parou,nechaj vychladnúť a potom použi namiesto surových. V chuti nie je cítiť rozdiel.
simushkka
ja by som ho urobila presne tak isto :) surové vajcia v dnešnej dobe :/ šikovná :)
mesiar50
@mataliptak
Ale neodsúdime.Ja tiež nepoužívam surové vajcia a ani surové mäso.
Vo firme kde som pracoval sme mali zakázané vyrábať výrobky
tepelne neopracované,samozrejme tam figurovali aj surové vajcia
Si svedomitá matka.Tvoje Tiramisu vyzerá veľmi lákavo privítal by som ju k rannej káve
isabel2
Narobili ste mi také chute,že som si ho išla hned zobrať z chladničky.Je síce hotové z obchodu,no robím ho podobne ako je v Tvojom recepte,čítala som niekde,že v preklade sa to vola ,,Vezmi ma do neba,,. Pri oslavách u mňa ho robím často,len keby to mascarpone bolo lacnejšie.Fantastická dobrotka.Surové žltka sú asi riziko,ani ja ich nedávam.Kúpila som balenie 2 malé mištičky s tiramisu,naozaj je to nebíčko.No a idem si spraviť kávu.
vanilka111
aj ja ho robím tak isto,bez vajec,ale aj bez koňaku,veď tam je amaretto..a najdôležitejšie je tam aj tak mascarpone :-)
dorisa
....máš moje sympatie s tými vajciami..nieže by som sa ich bála, ale naozaj neobľubujem v kréme surové vajíčka....keď chodím ku kamoškám na tiramisu, samozrejme tak vajce je....ale to neovplyvním...pekne sa ti podarilo
leniik
výborné taky dělám s vaječným koňakem a všichni si pochvalují vždy se jen zapráší :-)
používateľ nemá avatar
hag
hag
Fantázia. Musí byť vynikajúci! Robievam bez vaječného likéru, s amarettom.
Ešte mi napadá, veď vaječný likér robievam tiež zo surových žĺtkov... ;) Ten kúpený je z čoho?
janger
No to je teda napad! Ja robim sice s vajcami, ale aj toto sa mi pozdava. Samozrejme, ze v pripade deti, starych ludi, tehotnych netreba 'certa pokusat' :-).
zinnajdha
vnútro vajíčok nie je škodlivé, ani nakazené. Môže sa používať aj surové ( a je to aj zdravé, samozrejme, nie denne). Baktérie a špina je zvonku - na škrupine, je tam v lete aj salmonela... Preto keď chytíme surové vajce, vyhodíme škrupinu ( alebo pridáme do kompostu ) a dobre umyjeme roky. Aj vajcový koňak je zo surových vajec.
1x cajiky
evanaaa
Ešte som tiramisu nerobila ( nemám dlhé piškóty), ale mascarpone kupujem často, v Lídli je na rozdiel od iných marketov "len" za 1,49, v akcii ešte menej a chuťovo sa vyrovná aj tým drahším. Tiež by som surové vajcia nedala, a nemyslím si, že sa v nich salmonela nemôže nachádzať, veď škrupina vajec je pórovitá, tak ľahko tam prenikne. A tiež by sa vajíčka nemali umývať, eln opatrne otrieť, lebo cez tie póry by sa zaniesli baktérie dnu. Dobrú radu dala @alexdidi , tak by som to robila aj ja.
ejmepb
Dobre ti podarila @alexdidi , ja robím presne tak a je to výborné, apropo vaječný koňak tiež nerobím zo surových žĺtok.
euphory
@mataliptak
Dakujem za skvely recept, odskusany, aj bez vajecneho likeru, dala som trochu amareta aj do kremu. Inak by ma zaujimalo co je horsie pre deti, silna kava s alkoholom alebo surove domace vajicka? :-) ja mojim sice surove vajcia nedavam tiez, ale kusok toho skveleho tiramisu som im musela dat!
mesiar50
euphory
Samozrejme ani jedno nie je zdravé.Prvovýrobca v tomto prípade u vajec musí dať vajcia presvietiť a až potom ich expedovať na trh.Hrozia tam parazity.Povedzme u alkoholu toto ryziko nehrozí,ja sám som abstinent,ale nie k voli tiramisu
pekný víkend prajem
pralinkaa1
Dobrý deň
tento recept vrelo odporučam .. je lahodný a pochutnali sme si na ňom ...:* len smotana sa mi asi dobre nevyšľahala tak som do plnky zamiešala trochu želatíny a krásne drží :)
bagetka
Super recept aj bez vajec ja sa bridím surového vajcia, nechápem ako vôbec tie recepty zo surových vajec vznikli.
tiginko
mne sa bridí huspenina, ale chápem, že ju majú iní radi a závidím im....
yvonn
Prave som ho dorobila pre priatela.. na narodeniny..miluje tiramisu:-)
artemisia7
...chápem, že sa vyhýbate surovým vajíčkam, to je v poriadku, lebo tým eliminujete, najmä v letných mesiacoch, riziko nákazy salmonelózou, ale nechápem, že malým deťom ponúkate dezert, kde je vaječný likér, Amaretto a silná káva...Myslím, že tento dezert, či už so surovými vajíčkami alebo bez nich, nie je pre deti vhodný...
moninka74
Úplne súhlasím Artemisia7, tiež pozerám či dobre vidím...alkohol a káva v dezerte pre deti. Všetci riešia surové vajíčka, iste že ani ja by som ich dieťaťu nedala, ale podľa mňa je alkohol a káva väčšie zlo.
moninka74
@Artemisia7 (17.8.2014 20:24) Úplne súhlasím Artemisia7, tiež pozerám či dobre vidím...alkohol a káva v dezerte pre deti. Všetci riešia surové vajíčka, iste že ani ja by som ich dieťaťu nedala, ale podľa mňa je alkohol a káva väčšie zlo.


marta5
Dobrý večer,zajtra ho idem robiť,je fantastické.Podľa tohto receptu ho robím stále.Tešim sa už vopred,ako bude chutiť mojej návšteve.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia