Moje narodeninové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Môj narodeninový deň začal krásne, samé milé prekvapenia od mojich najmilších a najbližších ♥ a jedno z nich, bolo od mojej 8,5 ročnej dcérky, keď sa rozhodla, že mi sama upečie čokoládové muffinky a okrem toho, ma potešila ako sama napísala svoju gratuláciu formou listu, ktorý mi pri gratulácii odovzdala a aj s milým darčekom, kde bolo srdiečko a ružička :-)

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dcérka si ako prvé, do svojho denníčka odpísala recept z môjho blogu.
  2. A ráno ma už budila, či mi už môže muffiny upiecť, ale potrebuje moju pomoc, aby som jej zapla rúru a potom som si mala sadnúť a len sa mám pozerať. Ako mi bolo dobre a nemusela som piecť a bolo úžasné sledovať, ako sa snaží a zaspomínala som si, keď ako trojročná mi začínala pomáhať pri pečení, rúčky a tvár od múky a tá radosť v očkách, že môže so mňou vykrajovať a zdobiť koláče... :-)
    A takto krásne sa jej muffinky podarili :-)) Aj tatino ju pochválil, vraj mala muffiny skorej hotové, ako ked ich robím ja :-D
  3. A takto muffiny pripravíme:
    Do misky dáme preosiatu múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, vlejeme mlieko a rozpustené maslo, vmiešame celé vajíčka a pridáme cukor rozmiešaný s kakaom(ak bude cesto husté, pridáme ešte 100ml mlieka)
    Dáme posekanú čokoládu a troška čokolády, si necháme aj na posypanie vrchu. Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny-12ks a napĺňajte len do 2/3 pretože mufiny počas pečenia naberú objem. Pridáme kúsky čokolády. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme (v plynovej rúre, tretí stupeň tých 20-25 minút) Prajeme dobrú chuť!
  4. Muffiny boli výborné, na oslave sa zjedli ako prvé :-)
  5. Takéto milé darčeky a rôzne listy, mám uložené aj od svojho syna (už je dospelý) a sú to pre mňa nádherné spomienky a vzácne listy s nakreslenými kvietkami, srdiečkami a slovami: Ľúbim ťa mamička!
  6. Ďakujem Ti ešte raz slniečko moje, si veľmi šikovná ♥