Mocca loptička

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cesto: Z vajec a cukru vyšľaháme hustú penu, do ktorej pridáme olej. Zľahka zamiešame múku s kakaom. Piškótové cesto rozotrieme na mastný papier a pečieme pláty pri teplote 220 stupňov C sedem minút.
  2. Krém: Smotanu prevaríme s kávou, pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť. Najlepšie je pripraviť deň vopred.
  3. Dokončenie: Do vychladnutej kávovej šľahačky pridáme stužovač a vyšľaháme na tuhý krém. Krém nastriekame pomocou vrecka do formičiek tvaru polgule. Prikryjeme kolieskom, ktoré vykrojíme z piškótového cesta. Uložíme do chladničky. Po stuhnutí formičku na chvíľku ponoríme do teplej vody a loptičky vyberieme. Povrch posypeme kakaom alebo kávou.