Miláčik

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Miláčik
Foto: figovnik

Veľmi rýchla príprava, veľmi chutná dobrôtka, síce trochu kalorická, ale tak občas no… :)

10 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 1 balenie jemného tvarohu, 1 kelímok smotany na šlahanie, 2 sáčky vanilkového cukru (+ ešte môžte dať aj viac keď chcete sladšie, ale myslím že je to zbytočné).

  2. 2

    Postup: Všetko dáme do misky a vyšlaháme. Rozdelíme do menších pohárikov a dáme do chladničky chladiť aspoň na takú hodinku. Môžme samozrejme podávať s rôznym ovocím ja som dala BORULKY :)

  3. 3

    Tip: Niekedy miláčika pripravujem tak, že pólku si nechám bielu a pólku ochutím kakaom takže je z toho vanilkovo-kakaový dvojfarebný miláčik. Dobrú chuť …

Diskusia k receptu

luss44
skvelá a zdravá pochúťka pre malých aj veľkých, veru odkedy deti vyrástli, už som miláčika nerobila... vďaka za pripomenutie
ariela6
tiež vyskušam prave dnes som nad tim rozmyšlala ako ho urobim takže sa mi tvoj recept hodi
martamm
"Miláčika nám mama robievala za socíku aj z kila tvarohu a pokialľviem davala maslo a mlieko, boli sme štyri deti a veru túto dobrotu sme len tak sfúkli :). Figovníi aj ten Tvoj je určite výbornou náhradou tých chémiou nabitých a drahých miláčikov z obchodu. Spravím, keď prídu vnúčatá, nech si pochutnajú na zdravej verzii :)
staja
@martamm , skoro som rcp. obišla, ale si ma inšpirovala, tiež poteším maškrtné vnučky zdravým "miláčikom"
douglas
Rcp poznám v pomere na 1ks (tvaroh, smotana, vanilín). Výborné na náplň, napr. palaciniek. :)
orchidea
Už dávno to robím, podľa receptu ktorý tu bol už dávnejšie uverejnený. Výborné s pridaním nielen ovocia ale aj čokolády.
figovnik
@simonkamatkova ahoj prepáč že až teraz, je to jedno obe sú dobré, ale všeobecne pri smotane platí, čím viac %, tým lahodnejšia :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia