Miešané vajíčka s hlivou a hráškom

Autor receptu: monique

Odkedy som začala cvičiť, snažím sa aj zdravo stravovať. Nie je to vždy ľahké a hlavne nie na začiatku, keď poriadne ani neviete, čo je vhodné jesť. Okrem motivácie v cvičení, mi aj v stravovaní veľmi pomáha Zuzka Light od ktorej mám aj tento recept. ( http://zuzkalight.com/category/nutrition/ ) je to veľmi jednoduché na prípravu a zasýti Vás to na niekoľko hodín. Navyše, keď už máte prehľad o tom, čo jete, recept sa dá ľahko upravovať a meniť prísady.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Hlivu si očistíme, umyjeme a nakrájame.
  2. Na panvici si rozpálime trochu rastlinného oleja (ja používam olivový, nie však extra virgin! ten len do studených jedál - napr. šaláty) a hlivu s hráškom (ten pridáme trochu neskôr) si pod pokrievkou udusíme.
  3. Keď máme hlivu s hráškom udusenú do zmesi pridáme 2 vajíčka a poriadne miešame, kým nezhustnú. Ja nepoužívam príliš veľa soli naviac (ak nemusím, nedávam, čo je prípad aj tohto jedla), ale môžete si dochutiť podľa seba.
  4. Na tanier si spravíme oblohu z rozštvrtených cherry paradajok, do stredu dáme Cottage cheese a na vrch si pridáme miešané vajíčka s hlivou a hráškom. Je to veľmi ľahké a chutné jedlo.