Foto: ancicka
U nás je teraz sezona medvedieho cesnáku,tak ho využívam .Nakladám si ho do liehu a varím z neho rôzné pokrmy.
Postup
-
1
Medvedieho cesnaku treba nazberať dostatočné množstvo,tak aby bolo na naplnenie fľaše.ja som použila pol litrovu fľašu.Nazberaný medvedí cesnak som umyla a nechala trocha osušiť.
-
2
Potom som ho pokrajala na malé kúsky a dala do fľaše ,až po hrdlo.
-
3
Takto nakrajaný medvedí cesnak som zaliala vodkou. Tento medvedí cesnak som umiestnila na slnečné miesto na dva týždne,aby sa vyluhoval.Po dvoch týždnoch ho treba scediť a uživať po kvapkach 10-15 kvapiek,v malom množstve vody na ráno.Používame ho aj na natieranie rán. Medvedí cesnak má detoxikačné účinky,podporuje pamäť,znižuje krvný tlak,pôsobí pri nespavostí a veľa,veľa iných liečivých účinkou.
tu je viac o jeho účinkoch: www.zdravie.efekt.sk/cesnakmedvedi.html...
www.petogasparik.estranky.sk/clanky/rady_-clanky_-postrehy/tinktura-...
www.zdravie.efekt.sk/cesnakmedvedi.html...
zivot.lesk.cas.sk/clanok/4071/precistime-si-cievy.html...
www.nanicmama.sk/prirodna-lekaren/medvedi-cesnak...