Medovníčky bez tuku (fotorecept)

Autor receptu: melbea

Náš obľúbený recept na medovníky

60 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Z múky, cukru, vajec, medu, vanilkového cukru, škorice, perníkového korenia a sódy bikarbóny urobíme cesto, ktoré necháme v miske prikrytej fóliou odstáť do druhého dňa. Na ďalší deň cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rukou ho dobre premiesime. Ak sa lepí, pridáme múku.
  2. Zmes sušeného ovocia pokrájame na malé kúsky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Vrch medovníčkov potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme sušeným ovocím.
  4. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút. Vychladnuté medovníky ukladáme do dózy, ktorú skladujeme pri izbovej teplote, zostanú mäkké. Dobrú chuť.