Medovníčky bez tuku (fotorecept)
Autor receptu: melbea
Náš obľúbený recept na medovníky
60 minút príprava |
10 minút na 160 °C |
Postup
- Z múky, cukru, vajec, medu, vanilkového cukru, škorice, perníkového korenia a sódy bikarbóny urobíme cesto, ktoré necháme v miske prikrytej fóliou odstáť do druhého dňa. Na ďalší deň cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rukou ho dobre premiesime. Ak sa lepí, pridáme múku.
- Zmes sušeného ovocia pokrájame na malé kúsky.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vrch medovníčkov potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme sušeným ovocím.
- Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút. Vychladnuté medovníky ukladáme do dózy, ktorú skladujeme pri izbovej teplote, zostanú mäkké.
Dobrú chuť.