Medové rezy

Autor receptu: karamel

Po upečení a naplnení je hneď mäkký. Netreba čakať do druhého dňa aby zmäkol. Pečiem ho často. Každy kto ho ochutná,hneď si pýta recept. Nikto tejto maškrte neodolá :-)))

20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vajcia, Heru, práškový cukor, roztopený med a sódu bikarbonu varíme vo väčšom hrnci na malom plameni. Pozor, kypí to veľmi!!! Uvarenú hmotu mierne ochladíme, pridáme do muky a spracujeme. Cesto rozdelíme na 4 časti, každý osobitne vyvaľkáme na pomučenej doske. Plech si dobre pomučíme (ja si dávam muku do maleho sitka a rovnomerne ju po plechu posypem), s vaľkom prenesieme cesto a upečieme pri 160"C do ružova. Získame 4 upečené medové platy.
  2. Plnka: V kovovej nádobe elektrickým šľahačom ušľahám vajcia s praškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ak sú vajcia dosť husté, položím ich do vodného kupeľa (nad paru) a šľahám, pokiaľ nezískam hustú úvarenú hmotu (prstom oskušať, či je dosť teplá). Potom hrniec vyberiem s kúpeľa, hneď zašľahám Heru a získám jemný lahodný krém.
  3. Poleva: Nad paru rozpusím čokoladu, pridám olej a miešam, pokiaľ sa poleva spolu nespojí.
  4. Dokončenie: Studené pláty od muky so štetcom oprášim, natriem 1/3 plnky a postup opakujem (niekto dáva medzi 2 a 3 plát slivkový lekvár, ja ho nedávam kôli lahodnej plnke). Vrch múčnika tenučko potriem plnkou, aby bol vrch rovný a štetcom nanesiem roztopenú polevu. Ak poleva zaschne, krájam uhľadné rezy.