Medové figy s koňakom a pistáciami (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Tento recept robievam v lete, keď je sezóna fíg. A teraz mi v našich stredoeurópskych podmienkach oneskorene dozreli vlastné ! Menej sladké, ale s medom..:)
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme predhriať gril a zatiaľ si nachystáme potrebné suroviny. Na osobu rátame 3 - 4 figy.
Namiesto koňaku môžeme použiť brandy.
- Pistácie ošúpeme a nahrubo podrvíme alebo posekáme.
- Z fíg odrežeme stopky a prekrojíme ich do kríža tak hlboko, aby sa dali otvoriť a mohli sme do nich dať maslo a pistácie. Vložíme ich do menších zapekacích misiek a doprostred každej figy dáme kúsok masla veľký ako lieskovec.
- Pokvapkáme medom,
- polejeme koňakom,
- posypeme škoricou,
- podrvenými alebo posekanými pistáciami
- a dáme pod gril asi na päť minút
- Podávame s gréckym jogurtom alebo s mascarpone a s pohárom ružového vína.