Medové figy s koňakom a pistáciami (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Tento recept robievam v lete, keď je sezóna fíg. A teraz mi v našich stredoeurópskych podmienkach oneskorene dozreli vlastné ! Menej sladké, ale s medom..:)

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme predhriať gril a zatiaľ si nachystáme potrebné suroviny. Na osobu rátame 3 - 4 figy. Namiesto koňaku môžeme použiť brandy.
  2. Pistácie ošúpeme a nahrubo podrvíme alebo posekáme.
  3. Z fíg odrežeme stopky a prekrojíme ich do kríža tak hlboko, aby sa dali otvoriť a mohli sme do nich dať maslo a pistácie. Vložíme ich do menších zapekacích misiek a doprostred každej figy dáme kúsok masla veľký ako lieskovec.
  4. Pokvapkáme medom,
  5. polejeme koňakom,
  6. posypeme škoricou,
  7. podrvenými alebo posekanými pistáciami
  8. a dáme pod gril asi na päť minút
  9. Podávame s gréckym jogurtom alebo s mascarpone a s pohárom ružového vína.