Mäsová omeleta v lístkovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Dnes som to robila prvý krát a riskla som to aj s fotením. Podarilo sa mi to a odporúčam. Chuť je vynikajúca.
5 porcií |
10 minút príprava |
15/20 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na plátky. Z prudka orestujeme na malom množstve oleja.
- Podlejeme vodou. Privedieme do varu a varíme asi 10 min. Pridáme huby a korenie a varíme 5 min.
- Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto na dve rovnaké časti. Jednu časť dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Po zovretí a varení mäsa pridáme rozšľahané 2 vajíčka. Premiešame a po miernom zhustnutí vypneme. V tejto chvíli som vybrala hríby, nakoľko ich dávam iba pre chuť.
- Po vychladnutí dáme zmes na cesto.
- Druhú časť cesta položíme navrch. Kraje popritláčame a celé potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme.
- Dáme piecť do rozohriatej trúby na 20 min pri 180 C.
- Rozkrojíme a podávame. Dobrú chuť.