Mäsová omeleta v lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Dnes som to robila prvý krát a riskla som to aj s fotením. Podarilo sa mi to a odporúčam. Chuť je vynikajúca.

5
porcií
10 minút
príprava
15/20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky. Z prudka orestujeme na malom množstve oleja.
  2. Podlejeme vodou. Privedieme do varu a varíme asi 10 min. Pridáme huby a korenie a varíme 5 min.
  3. Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto na dve rovnaké časti. Jednu časť dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  4. Po zovretí a varení mäsa pridáme rozšľahané 2 vajíčka. Premiešame a po miernom zhustnutí vypneme. V tejto chvíli som vybrala hríby, nakoľko ich dávam iba pre chuť.
  5. Po vychladnutí dáme zmes na cesto.
  6. Druhú časť cesta položíme navrch. Kraje popritláčame a celé potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme.
  7. Dáme piecť do rozohriatej trúby na 20 min pri 180 C.
  8. Rozkrojíme a podávame. Dobrú chuť.