Marshmallow - Šmolkovia

minie325 - bez fotkyminie325, 18. augusta 2014
Marshmallow - Šmolkovia
Foto: minie325

Najlepšie cukríky a ešte aj domáce :)

400g
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
2 PL
100 ml
20 g
6 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kryštálový cukor, gustin - jemný kukuričný škrob, 100ml vody dáme do hrnca zovrieť, následne znížime plyn a varíme cca 4 min. Miesto gustin môžme použiť aj 2 Pl medu.

  2. 2

    Želatínu si spravíme do mixovacej misy, 20g želatíny zo 6 lyžicami vody. Keď sa napučí tak pridáme zhotového sirupu trochu a premiešame metličkou. Dolejeme zvyš a mixujeme - popritom pridáme štipku soli, vanilkovy extrakt alrbo aj farbivo.

  3. 3

    Mixujeme hmotu az dokial nezhustne a nebude sa lepiť. Hotovú hmotu vylejeme do plechu/dózy vystlanú poolejovaným papierom. Naolejovanov lyžičkou zahladíme a položíme naň poolejovaný papier. Dáme chladiť do chladničky na 2-3 hod.

    Marshmallow - Šmolkovia - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutè to striháme alebo krájame naolejovaným predmetom. Vyválame to v práškovom cukre a môžme mlsať.

Diskusia k receptu

smejkad
domaci marsmalow uz tu je, mne sa nepodaril vyslahat, myslim ze koli tomu, ze mam malo vykonny slahac
mohla by si napisat, aky mas ty, pri akych otackach si to slahala a ako dlho?
dakujem :-)
minie325
@smejkad ja som to šlahala klasickym ručným šlahačom, mala som ho úplne na maxime az kym mi to nezhustlo trosku, potom som ho trosku stiahla z rychlosti gombika 5-10 a potom zas na maxime :) treba to dlho slahat najmä dlho