Foto: minie325
Najlepšie cukríky a ešte aj domáce :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Kryštálový cukor, gustin - jemný kukuričný škrob, 100ml vody dáme do hrnca zovrieť, následne znížime plyn a varíme cca 4 min. Miesto gustin môžme použiť aj 2 Pl medu.
- 2
Želatínu si spravíme do mixovacej misy, 20g želatíny zo 6 lyžicami vody. Keď sa napučí tak pridáme zhotového sirupu trochu a premiešame metličkou. Dolejeme zvyš a mixujeme - popritom pridáme štipku soli, vanilkovy extrakt alrbo aj farbivo.
- 3
Mixujeme hmotu az dokial nezhustne a nebude sa lepiť. Hotovú hmotu vylejeme do plechu/dózy vystlanú poolejovaným papierom. Naolejovanov lyžičkou zahladíme a položíme naň poolejovaný papier. Dáme chladiť do chladničky na 2-3 hod.
- 4
Vychladnutè to striháme alebo krájame naolejovaným predmetom. Vyválame to v práškovom cukre a môžme mlsať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mohla by si napisat, aky mas ty, pri akych otackach si to slahala a ako dlho?
dakujem :-)