Marshmallow - Šmolkovia

Autor receptu: minie325

Najlepšie cukríky a ešte aj domáce :)

400g
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Kryštálový cukor, gustin - jemný kukuričný škrob, 100ml vody dáme do hrnca zovrieť, následne znížime plyn a varíme cca 4 min. Miesto gustin môžme použiť aj 2 Pl medu.
  2. Želatínu si spravíme do mixovacej misy, 20g želatíny zo 6 lyžicami vody. Keď sa napučí tak pridáme zhotového sirupu trochu a premiešame metličkou. Dolejeme zvyš a mixujeme - popritom pridáme štipku soli, vanilkovy extrakt alrbo aj farbivo.
  3. Mixujeme hmotu az dokial nezhustne a nebude sa lepiť. Hotovú hmotu vylejeme do plechu/dózy vystlanú poolejovaným papierom. Naolejovanov lyžičkou zahladíme a položíme naň poolejovaný papier. Dáme chladiť do chladničky na 2-3 hod.
  4. Vychladnutè to striháme alebo krájame naolejovaným predmetom. Vyválame to v práškovom cukre a môžme mlsať.