Mangový šalát

Autor receptu: slawek

Pôvodný brazílsky recept na šalát z čerstvého zrelého manga so syrom som trochu upravil-menej výrazný žltý syr som nahradil pikantnejším pecorinom.Výsledok je prekvapujúci-sladké a aromatické mango skvelo dopĺňa výraznú chuť pecorina a spolu tvoria nesmierne harmonický celok.Šalát možno servírovať samostatne ale aj ako súčasť studeného bufetu.V lete aj ako ľahkú a osviežujúcu večeru.Ak práve nemáte v chladničke pecorino,dá sa použiť aj eidam,prípadne ementál,chuť bude samozrejme trochu odlišná.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny
  2. Zrelé mango ošúpeme
  3. a
  4. pokrájame na malé kocôčky.
  5. Pridáme syr,
  6. ktorý sme tiež pokrájali na malé kocky.
  7. Do nádoby s mangom a syrom pridáme majonézu a všetko zľahka ale dôkladne premiešame. Šalát podávame vychladený, ozdobený polníčkom. Odporúčam pripraviť šalát vždy čerstvý a len v takom množstve, aké sa ihneď skonzumuje, pretože po niekoľkých hodinách, aj v chladničke mango zmení farbu – zhnedne. Podávame s čerstvým chlebom či bagetou.