Mangový šalát
Autor receptu: slawek
Pôvodný brazílsky recept na šalát z čerstvého zrelého manga so syrom som trochu
upravil-menej výrazný žltý syr som nahradil pikantnejším pecorinom.Výsledok je
prekvapujúci-sladké a aromatické mango skvelo dopĺňa výraznú chuť pecorina a spolu
tvoria nesmierne harmonický celok.Šalát možno servírovať samostatne ale aj ako súčasť
studeného bufetu.V lete aj ako ľahkú a osviežujúcu večeru.Ak práve nemáte v chladničke
pecorino,dá sa použiť aj eidam,prípadne ementál,chuť bude samozrejme trochu odlišná.
Postup
- Suroviny
- Zrelé mango ošúpeme
- a
- pokrájame na malé kocôčky.
- Pridáme syr,
- ktorý sme tiež pokrájali na malé kocky.
- Do nádoby s mangom a syrom pridáme majonézu a všetko zľahka ale dôkladne premiešame. Šalát podávame vychladený, ozdobený polníčkom. Odporúčam pripraviť šalát vždy čerstvý a len v takom množstve, aké sa ihneď skonzumuje, pretože po niekoľkých hodinách, aj v chladničke mango zmení farbu – zhnedne. Podávame s čerstvým chlebom či bagetou.