Foto: betka33
Od malička si pamätám ako mamina pri nejakej lepšej príležitosti robievala krémeš,nie často ale vždy rovnako chutný. Nebola nútená ho sama urobiť, až kým Zobraziť celý popisOd malička si pamätám ako mamina pri nejakej lepšej príležitosti robievala krémeš,nie často ale vždy rovnako chutný. Nebola nútená ho sama urobiť, až kým sme sa neosťahovali. Mne to prišlo nejako náročné a z rešpektu som si myslela, že ho nezvládnem, ale vôbec to nie je náročný zákusok , zvládne to každý. Tak aby ste nabrali odvahu , tí čo po prvý krát idete do toho , niet sa čoho obávať.Sranda je, že nemci pečú veľa a dobre , ale tu kde žijem ho nepoznali.Zabodovala som s maminym kremešom.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozvaľkáme na veľkosť obráteného plechu , aj ho potom na rub plechu dáme a pečieme v rúre na 170 stupňov 25 min.Ja som mala veľký plech , ale každý prispôsobte veľkosti svojho tak treba to cesto rozvaľkať.
- 2
V mlieku studenom odliatom ( 2 dcl) si rozmiešame puding s cukrom, a zvyšok mlieka dáme do hrnca. Vyšľaháme si sneh z bielkov.Žĺtka si prilejeme do mierne zohriateho mlieka za stáleho miešania. Keď mlieko začína byť horúce tak puding za stáleho miešania prilievame a pridáme aj vanilkové cukry.Nakoniec pridáme sneh z bielkov, jemne zamiešavame.
- 3
Keď zhustne až sa skoro nedá miešať , odstavíme ho, a môžeme maslo rozmixované s cukrom pridať za stáleho miešania do pudingu, ja som to robila mixérom.Na spodný plát rozotrieme plnku a na vrchný plát si pekne pokrájame na kocky.
- 4
Nakoniec ukládáme na plnku rozkrojený plát a dáme do chladu stuhnúť na pár hodín. Nakoniec krájame , aby sa prekrojili úplne tie kocky až do spodného plátu , a posypeme práškovým cukrom.Niekto má rád aj čokoládu, to by sa pred krájaním musel plát poliať horúcou čokoládou a potom teplým nožom nakrájať.Mne ani nestihol stuhnúť a musela som krájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
gratulujem k odvahe pustiť sa upiecť spomienkovú maškrtu...a samozrejme chválim výsledok...
je ked pečiem krémeš z lístkového cesta-do plnky maslo nedávam-inak ju robím ako ty...cesto je mastné..stačí to...
ked robím kremeš z medových plátov-tam do plnky maslo dám..
ak chceš-skús odľahčiť plnku..
želám úspechy v kuchyni...:-)
kremeš upečený, odskúšaný a výborný voňavý. Ukladám na ďalšie pečenie. Ďakujem za recept, ktorý vééééľmi chutil.
Ďakujem.