Malinový tunel (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Tento rok máme veľmi bohatú úrodu malín, tak som sa rozhodla zopár kúskov zúžitkovať v chutnom tuneli :)

10
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín si pripravíme klasickú kakaovú piškótu. Čiže žĺtky s cukrom do penista, pridáme múku s prdopeč, kakao, olej a sneh z bielkov.
  2. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
  3. Po vychladnutí rozkrojíme na dve časti a to tak, aby jedna časť bola dvakrát taká ako forma na srnčí chrbát a jeden plát si necháme na spodok. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou a vložíme dlhší plát cesta.
  4. Šľahačku si vyšľaháme, pridáme podľa chuti cukor a tvaroh. Primiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu, rozdelíme si na dve polovice a do jednej vmiešame rozpučené maliny prípadne ríbezle či iné sezónne ovocie.
  5. Na cesto vo forme navsrtvíme bielu plnku, poukladáme okrúhle piškóty a na to dáme malinovú plnku.
  6. Prikryjeme plátom cesta, trocha zaťažíme a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.
  7. Poprášime práškovým cukrom, alebo neháme len tak :)
  8. Krájame a ozdobíme podľa nálady :) Dobrú chuť !