Malinový tunel (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Tento rok máme veľmi bohatú úrodu malín, tak som sa rozhodla zopár kúskov zúžitkovať v chutnom tuneli :)
10 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Z uvedených surovín si pripravíme klasickú kakaovú piškótu. Čiže žĺtky s cukrom do penista, pridáme múku s prdopeč, kakao, olej a sneh z bielkov.
- Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
- Po vychladnutí rozkrojíme na dve časti a to tak, aby jedna časť bola dvakrát taká ako forma na srnčí chrbát a jeden plát si necháme na spodok. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou a vložíme dlhší plát cesta.
- Šľahačku si vyšľaháme, pridáme podľa chuti cukor a tvaroh. Primiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu, rozdelíme si na dve polovice a do jednej vmiešame rozpučené maliny prípadne ríbezle či iné sezónne ovocie.
- Na cesto vo forme navsrtvíme bielu plnku, poukladáme okrúhle piškóty a na to dáme malinovú plnku.
- Prikryjeme plátom cesta, trocha zaťažíme a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.
- Poprášime práškovým cukrom, alebo neháme len tak :)
- Krájame a ozdobíme podľa nálady :) Dobrú chuť !