Malinový sorbet

Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 14. marca 2012
Malinový sorbet
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 g (môžu byť aj mrazené)
80 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Maliny rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, pridáme práškový cukor a zľahka premiešame s vyšľahaným snehom a vložíme do stroja na zmrzlinu. Necháme mraziť asi 40 minút.

  2. 2

    Ak nemáme stroj na zmrzlinu, nalejeme malinovú zmes do plytkej misy a vložíme do mrazničky najskôr na 1 hodinu, potom zmes vyberieme a rozmixujeme mixérom. Potom postup opakujeme každých 30 minút tri hodiny, aby bol sorbet krémový.

Diskusia k receptu

ethanel
Sorbet milujem viac ako zmrzlinu, robim ho doma dost casto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia