Foto: katarinalucanova
Ľahká svieža malinová torta. Dobre vychladená je osviežením na horúce letné dni.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Použila som formu o priemere 24 cm. Vajíčka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej múkou vysypanej formy a upečieme.
-
2
Natrieme džemom.
-
3
Želatínu namočíme do vody. Tvaroh vymiešame s 2 van. cukrami pridáme vyšľahnú šľahačku s 2 van. cukrami. Do krému vmiešame rozpustenú želatínu.
-
4
Malú časť krému odložíme. Do zvyšnej časti vmiešame 250 g malín. Natrieme na korpus s džemom.
-
5
Časť krému natrieme na malinový krém.
-
6
Na vrch torty poukladáme zvyšných 250 g malín.Dáme na 2 - 3 hodiny schladiť.
-
7
Odopneme obruč na forme a môžeme podávať.
* * * * *
Keď vyskúšam, ozvem sa :)