Makové trojuholníky s nutelou

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 16. apríla 2014
Makové trojuholníky s nutelou
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
30 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
220 g
200 g
60 g
120 g
Okrem toho:
550 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom šľaháme do stuhnutia. Pridáme žĺtky a ostatné suroviny. Dáme do formy a pečieme pri teplote 180 °C 20–30 minút.

  2. 2

    Vychladnutý korpus rozdelíme na dve časti, jednu časť potrieme džemom a prikryjeme druhou časťou.

  3. 3

    Vrch potrieme nutelou, ktorú dáme „povoliť“ do horúcej vody, aby sa lepšie roztierala.

Diskusia k receptu

3sandra3
ja si myslím, že mak celý,,, ja dám celý , vyskúšam to
dogagador
Prave som sa chcela spytat tiez o maku, ci cely, alebo mlety. Recept vyzera super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia